Liderul UDMR, Markó Béla, a declarat ieri ca "becalizarea" vietii politice este determinata de nemultumirea electoratului si a apreciat ca acest fenomen ar trebui sa-i ingrijoreze pe toti partenerii din Coalitie. Intrebat despre cresterea in sondaje a partidului condus de Gigi Becali, presedintele UDMR a spus ca nu se bucura "deloc" de ceea ce el a denumit "becalizarea vietii politice".
"Daca aceste persoane sau aceste partide cresc in sondaje, acest lucru ar putea sa fie si vina celorlalte formatiuni nationale, a guvernantilor si a intregii Coalitii. Este un semnal ca o parte din electorat nu-si gaseste satisfacute optiunile pe spectrul politic existent si cauta alternative ori in extreme, ori in afara spectrului politic traditional", a declarat Markó Béla. Potrivit aprecierilor sale, atat PRM, cat si PNG sunt doua formatiuni situate la extremele vietii politice romanesti.
Markó Béla a mai apreciat ca majorarea procentelor din sondaje in favoarea unor personalitati precum Gigi Becali a fost determinata si de retorica partidelor care s-au pronuntat impotriva UDMR sau impotriva proiectului de lege privind Statutul minorita-tilor. (A.M.)