Uniunea Civica Maghiara (UCM) incheie in aceasta luna actiunea de strangere a semnaturilor pentru inregistrarea Partidului Civic Maghiar, conducerea formatiunii sustinand ca mai are nevoie doar de cateva sute de semnaturi din doua judete si din Capitala.
Presedintele Uniunii Civice Maghiare Sfantu Gheorghe, Gazda Zoltan, a declarat ieri ca din cele 25.000 de semnaturi necesare, majoritatea a fost adunata si cel tarziu pana la sfarsitul lui iulie vor fi stranse toate pentru ca partidul sa poata fi inregistrat la tribunal pana cand vor avea loc alegeri locale la Odorheiu Secuiesc.
Potrivit lui Gazda, reprezentantii UCM au finalizat actiunea de strangere a semnaturilor si in judete unde nu traiesc maghiari, cum ar Dolj (1.000 de semnaturi), Iasi sau Gorj (800), mai fiind nevoie de semnaturi din judetele Maramures si Brasov, precum si din Capitala.
Uniunea Civica Maghiara a inceput strangerea de semnaturi la jumatatea lui noiembrie anul trecut. Pentru inregistrarea Partidului Civic Maghiar este nevoie de cate 700 de semnaturi din 18 judete si din Bucuresti.
Noul partid se doreste a fi o alternativa la UDMR, iar principalul obiectiv al acestei formatiuni politice este castigarea autonomiei ¥inutului Secuiesc. (A.M.)