Blogul lui Constantin Gheorghe (liberal de stanga): Intrebari pentru niste sobolani populari
Romania va fi gazda catorva dintre sobolanii care, ascunsi in spatele institutiilor pe care vremelnic le conduc, la Bruxelles, in special, au dat o lovitura fara precedent democratiei din Romania, pentru a-si pune la adapost o sluga, esentiala in sistemul de putere din UE, care se dezechilibreaza in favoarea stangii. Nu sunt bine-veniti, macar pentru cele 7,4 milioane de cetateni, romani, dar europeni, care l-au demis pe basescu votand la un Referendum perfect demcratic si constitutional, validabil dupa orice criteriu, dar anular de sase tembeli de la CCR, folosindu-se de o cifra falsa din statistici.
Congresul PPE este ocazia care ii aduce la Bucuresti pe pomenitii sobolani. basescu viseaza ca asta ii va relansa imaginea. PDL viseaza ca va creste in sondaje, daca apare in poza cu Merkel, Barroso, Von Rompuy, Martens si compania. Este un congres al rusinii. O dovada de tupeu, de nesimtire, o sfidare la adresa romanilor, o umilire publica a Romaniei. O confirmare publica a statutului sau de colonie, de tara de rangul doi in UE.
Evident, daca Romania ar avea presa, si romanii mandrie, derbedeilor astora li s-ar pune cateva intrebari simple, dar esentiale:
• Asta este ideea despre democratie a Uniunii Europene, adica se pot sterge prin vointa a sase oameni partizani, care depind de presedintele basescu, 7,4 milioane de voturi?
• Sunt constienti ca, pentru majoritatea romanilor, traian basescu nu mai are nicio legitimitate, nu mai este recunoscut ca presedinte?
• Cum pot accepta, in aceste conditii, sa il primeasca la summiturile UE, si sa considere valabile angajamentele luate de basescu in numele unei Romanii care il respinge?
• Sunt constienti de cresterea brusca, si masiva, a sentimentelor anti-europene si anti-Bruxelles in Romania?
• Sunt constienti de ruptura tot mai mare dintre cetatenii europeni si liderii Uniunii si ai puterilor politice nationale? Umilirea Greciei, Romaniei, a altor tari, nu contribuie la acest proces de departare a cetatenilor de proiectul european?
Sigur, nu vom primi raspunsuri la aceste intrebari. In locul lor vom auzi obisnuitele sloganuri propagandistice ipocrite. Depinde cine le mai crede. De fapt, si asa a inceput prabusirea comunismului, primii care nu mai cred in propaganda sunt liderii, care devin cinici si dispretuitori. Iar cand cetatenii se prind de inselatorie, furia lor explodeaza. UE este in pragul exploziei. Macar de asta sunt constienti sobolanii gazduiti de mausoleul lui ceausescu?