Sergiu Constantinescu, secretarul general al Partidului Initiativa Nationala (PIN), a anuntat ieri ca partidul sau a decis sa-i confere lui Adriean Videanu (foto), primarul general al Capitalei, Diploma de participare la "Ocolul Bucurestiului in 10 promisiuni electorale" si trofeul "Marmura din faianta pentru primarul de la Alianta". Cu acest prilej a fost prezentat si "Decalogul lui Videanu", un raport de activitate a primarului general la un an de mandat. "Invingator intr-un simulacru de scrutin electoral care ridica inca suspiciuni in ceea ce priveste apatia celorlalte partide politice, Adriean Videanu, primarul ales cu cel mai mic numar de voturi din istoria moderna a Bucurestiului, s-a remarcat inca din campania electorala prin propuneri de proiecte fanteziste cu termene de executie utopice.
Programul prezentat electoratului, realizat pe baza celor 10 probleme identificate in urma unui sondaj printre bucuresteni, este pe cat de frumos, pe atat de greu de realizat", a fost motivatia PIN pentru acordarea diplomei si a trofeului. PIN nu a acordat decat note de 4 si una de 5 la cele 10 promisiuni electorale: eliminarea gunoaielor, reabilitarea strazilor, constructia de parcari, asigurarea sigurantei cetateanului, eliminarea poluarii, transport public de calatori reabilitat, constructia de locuinte, fluidizarea traficului rutier si "personalizarea" Capitalei.
"Pasaje, arene, aeroporturi noi sau chiar investitii megalomanice incepute de Ceausescu - canalul Dunare-Bucuresti, toate in valoare de aproape 6 miliarde de euro, sunt vise ale unui om rupt de realitate", considera PIN. (I.N.)