Gheorghe Popescu, directorul RAA Craiova, a primit, de la inceputul lunii iunie, trei sanctiuni in valoare de 35 de milioane de lei de la colegii sai din primarie. In primele doua cazuri, angajatii regiei au uitat sa asfalteze gropile facute in carosabil, iar a treia oara primaria a descoperit un grup sanitar administrat de regie aflat intr-o stare deplorabila.
Directorul Regiei Autonome de Apa (RAA) Craiova, Gheorghe Popescu, a intrat cu stangul in luna iunie, fiind la tot pasul urmarit de ghinion. De data asta, nu ritmul in care recupereaza datoriile i-a atras neplaceri, ci modul in care isi indeplineste sarcinile de serviciu. In numai opt zile, acesta a fost sanctionat pentru neglijenta in serviciu de trei ori. Probleme au aparut prima data pe 5 iunie, cand Corpul de Control al Primariei Craiova a plecat in inspectie pe teren si a descoperit ca angajatii regiei facusera o lucrare de mantuiala pe Calea Bucuresti.
"Desi trecuse foarte mult timp de cand au terminat lucrarile la reteaua de apa, in acea zona, uitasera sa asfalteze strada. Era vorba de o portiune de trei metri patrati. Din cate am inteles, erau la a doua interventie acolo, deoarece prima data nu facusera tot ce trebuia. Le-am dat ceva timp sa se conformeze, insa cand am vazut ca nu isi fac treaba am decis sa ii sanctionez. Din acest motiv, am intocmit proces-verbal si am dat o amenda de zece milioane de lei directorului regiei Gheorghe Popescu", a declarat Dan Dobrescu, seful Corpului de Control.
Neregula si amenda
Suprins pe picior gresit de catre colegii din primarie, Popescu a ignorat insa avertismentele lui Dobrescu. Din acest motiv, la numai o zi de la aplicarea primei sanctiuni, Corpul de Control l-a luat din nou in vizor pe directorul regiei. Pe 6 iunie, in urma unui control pe strada Nantere, inspectorii primariei au descoperit o noua groapa marca RAA Craiova, motiv pentru care l-au amendat pe director a doua oara cu zece milioane de lei. Seria amenzilor a continuat si ieri, cand Popescu a fost sanctionat cu 15 milioane de lei pentru starea jalnica in care se afla un grup sanitar din Parcul "Romanescu". In numai trei zile, directorul RAA va trebui sa plateasca 35 de milioane de lei, adica aproximativ jumatate din salariul pe care il incaseaza ca director al regiei. Acesta a refuzat ieri sa comenteze modul in care au fost aplicate amenzile si daca motivul pentru care a fost sanctionat este intemeiat.