Angajatii Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) aproape ca au ajuns in situatia de a nu-si mai cunoaste sefii, si asta din cauza schimbarilor frecvente de la nivelul conducerii institutiei. Numai in ultimul an, biroul directorial al DADR a fost ocupat de trei persoane.
De la 2 iulie, institutia este condusa de Constantin Delibas, persoana aflata in fruntea institutiei inainte de emiterea in 2008 a ordonantei privind numirea directorilor coordonatori si destituirea directorilor executivi. In baza acelui act normativ, in fruntea DADR a fost numit Claudiu Adascalitei, sustinut de PSD. Dupa ce social-democratii s-au retras de la guvernare, Adascalitei a fost inlocuit cu Gheorghe Manole. Dupa ce ordonanta a fost declarata neconstitutionala, acesta a fost demis. "Eu nu tin de functia de director, drept dovada ca si dupa prima schimbare nu am atacat decizia. Si acum daca primesc un ordin prin care trebuie sa eliberez din nou biroul, nu e nicio problema, ma supun", a mentionat Constantin Delibas.
Inainte de a fi delegat director, acesta a ocupat postul de sef Serviciu inspectie.

Sef nou si la Statistica

Directia Judeteana de Statistica (DJS) are un nou sef, dupa ce numirea Doinei Federovici la conducerea institutiei a fost declarata ca si in cazul altor institutii neconstitutionala. Locul acesteia este ocupat interimar de seful de serviciu din cadrul institutiei, Ovidiu Mihalache. Fostul director se va intoarce la Serviciul Public Comunitar de Evidenta a Persoanei, unde avea contractul de munca suspendat. "Ma intorc la fostul loc de munca, desi mi s-a propus sa raman in cadrul DJS", a declarat Doina Federovici. Aceasta si-a motivat decizia mentionand ca urmeaza restructurari in sistemul bugetar si nu ar fi corect ca un coleg cu vechime din statistica sa ramana fara slujba din cauza ei.
Au mai fost inlocuite conducerile sectiei Garzii Financiare, Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor si Agentiei Judetene de Prestatii Sociale. Pana acum singura functie care a fost ocupata prin concurs dupa inlocuirea conducerii a fost cea de la CJPC, Alexandru Zarug continuandu-si activitatea dupa ce a obtinut statutul de functionar public si a promovat concursul organizat pentru sefia institutiei.

- Roxana RUSU
[email protected]
- Marian ROTARIU






[email protected]