In Evenimentul Zilei de duminica, 01 octombrie 2006 ,dl Mircea Ionescu-Quintus marturisea: "Nu am avut puterea sa refuz Securitatea"
In articol se afirma ca dl Quintus a fost informator al Securitatii comuniste. A avut o sora recompensata cu 3 kg de aur de Securitate. Despre PNL si PD spunea ca sunt partide care nu au nimic in comun. Publicam mai jos extrase din articol, din care rezulta cum distinsul liberal a colaborat cu Securitatea. Dl Quintus a mai povestit cum a ajutat Securitatea sa recupereze 40 de kg de aur dintr-o banca din Elvetia, sora sa primind ca recompensa 3 kg de aur.

xxx

Era in 2000 cand CNSAS a anuntat: Mircea Ionescu-Quintus a fost informator al Securitatii.
- Fara sa fiu instiintat, a venit aceasta decizie. Am contestat-o, dar cererea mi-a fost respinsa. Am atacat decizia la Curtea de Apel si dupa doi ani am obtinut decizia ca nu exista dovezi ca am facut politie politica, spune venerabilul liberal.
- Adevarul este ca nu am avut puterea sa refuz din cauza anchetelor Securitatii. Am dat o multime de declaratii sub semnatura mea, fara sa deranjez pe nimeni, marturiseste seniorul liberal.
Ani intregi, avocatul Quintus a dat informatii ofiterilor de Securitate:
- Ma luau de la colegiul de avocati si ma tot intrebau de tot felul de persoane. Spre exemplu, ma intrebau de niste vecini care voiau sa plece din tara: Credeti ca astia se mai intorc?. Eu le-am spus: Cred ca se intorc.

Quintus si cele 40 de kilograme de aur

Totusi, Quintus i-a ajutat pe comunisti sa aduca in tara 40 de kilograme de aur dintr-o banca din Elvetia. Liberalul povesteste:
- Erau 40 de kilograme de aur in lingouri si monede stranse de tatal surorii mele vitrege, Radu Rosetti, un mare avocat. Eu am declarat la Banca Nationala si, la doua zile, m-am trezit acasa cu doi tovarasi foarte bine facuti si eleganti.De cand au intrat mi-am dat seama ca sunt de la Securitate. Le-am aratat actele originale, pe care le-au microfilmat. Dupa cateva zile mi-au propus sa ma duc in Elvetia sa spun ca sunt avocatul surorii mele. Am refuzat si au trimis un om de-al lor, probabil tot avocat. Banca Nationala i-a platit surorii mele o suma modica, valoarea a trei kilograme de aur.
Blestemul Securitatii avea sa-l urmareasca insa pana in 2006, cand si-a dat demisia din functia de presedinte de onoare al PNL:
- Am realizat ca stanjeneam libertatea de actiune a colegilor mei si mi-am dat demisia in timpul unei sedinte a Biroului Permanent. Cineva a spus: De acum sunteti cu adevarat presedintele nostru de onoare? Raman simplu membru al PNL, dupa 80 de ani de cand m-am inscris si am carnetul semnat de Dinu Bratianu.
Despre Calin Popescu Tariceanu, dl Quintus avea cuvinte de lauda:
- L-am propus pe Tariceanu pentru sefia PNL pentru ca il cunosc din 1990, este liberal din tata in fiu, este foarte capabil. Aveam o singura grija: era un pic comod. Comoditatea a disparut insa, munceste foarte mult. Ceilalti doi contracandidati erau mult mai tineri in partid.
Venerabilul liberal s-a numarat printre contestatarii Aliantei PNL-PD, pronuntandu-se impotriva fuziunii, pe care o vedea ca pe o casatorie impotriva firii. Liberalul si-a motivat opinia astfel in 2006 :
- Nu am fost un sustinator al Aliantei PNL-PD si am gresit. Acum sustin Alianta PNL-PD, dar nu si o fuziune intre doua partide care nu au nimic in comun. Fuziunea nu se poate face decat in detrimentul nostru. Cred ca Partidul National Liberal nu poate decat sa inghita el un alt partid.