ziaruldeiasi.ro : Ce aduce nou PMP?
Daca nu raspunde rapid la cateva intrebari extraordinar de simple, va rezulta ca unica menire a Partidului Miscarea Populara este de a o salva pe Elena.
Asa cum era de asteptat, in ultima perioada, s-au inregistrat noi plecari ale unor pedelisti mai mult ori mai putin importanti spre Partidul Miscarea Populara (PMP). Ultimul dintre ei pare sa fie chiar fostul premier, primarul de azi al Clujului, Emil Boc. Dar genul acesta de transfer de la un partid la altul, pe motiv de scarbire, este una din bolile urat mirositoare ale politicii romanesti. Deci, nimic nou sub soare.
Nici modelul transformarii unei structuri civice intr-o formatiune politica nu este o idee inedita. La inceputul tumultosilor ani ’90, in pofida unor divergente interne exprimate cu glas tare, Alianta Civica nastea in dureri Partidul Aliantei Civice. Proiectul a insemnat un esec grandios, deoarece nu a reusit decat sa compromita politic cativa intelectuali de reala calitate si sa lanseze pe orbita celebritatii numerosi traseisti, la fel de neputinciosi pe taramul administratiei ca si cei cu mai putine studii. Capturat de PAC, Iasul plateste si azi inapoierea pe care i-au daruit-o in cuvinte alese reprezentantii acestui partid. (Mai tarziu, dupa anul 2000, nici tentativa lui Emil Constantinescu, initiatorul Actiunii Populare, de a reintra in politica, nu s-a bucurat de vreun succes.)
Atunci, ce aduce nou PMP, in afara acestei denumiri mai degraba bombastice, "pemepista"? Caci ce miscare populara s-ar ascunde in siajul acestei formatiuni, de vreme ce singurele manifestatii de strada autentice, din ultimele luni, si-au declarat clar si zgomotos antipatia la adresa tuturor membrilor clasei politice de azi? Fie ei de stanga sau de dreapta, frumosi ori urati, destepti ori prosti, in libertate sau in puscarie?
La cum se prezinta acum publicului, devine clar ca noul partid nu are nici o sansa de a atrage de partea sa alegatorii nemultumiti, care formeaza deja majoritatea romanilor cu drept de vot. Nici nu ar avea cum, tinand cont de faptul ca prea multe nemultumiri au aparut ca efect al politicilor incoerente duse taman de Guvernul Boc. De asemenea, pare greu de crezut ca aparitia PMP este doar o razbunare la adresa PDL, partid care a luat-o, nu cu multa vreme in urma, pe un drum nerecomandat de capitanul Basescu.
Deci, ce aduce nou Partidul Miscarea Populara? Care este proiectul politic al "pemepistilor"? Ce specialisti propune romanilor PMP? Ce vor sa schimbe ei in societatea romaneasca? Cum vor sa schimbe? Si pe cine vor sa traga in teapa de data asta oamenii lui Basescu?
Fara a raspunde rapid la aceste intrebari extraordinar de simple, va rezulta ca unica menire a Partidului Miscarea Populara este aceea de a o salva pe Elena. Pe care dintre ele vom afla ceva mai incolo!