Corneliu Grosu, senator PSD de Mures, a anuntat vineri ca demisioneaza din PSD, pentru a se alatura grupului parlamentarilor independenti condus de deputatul-general Gabriel Oprea, demis din PSD in anul 2009.
Grosu sustine ca astfel va reprezenta mai bine si va promova mai eficient proiectele judetului Mures, pe care il reprezinta. Senatorul s-a aratat increzator si in proiectul politic al lui Gabriel Oprea, menit sa coaguleze mai multe forte politice intr-un partid modern.
"Alaturarea mea grupului parlamentar al independentilor este un gest firesc si se datoreaza increderii pe care o am in proiectul politic al domnului Gabriel Oprea. Este un proiect nou, justificat si necesar, in cadrul caruia cred ca voi fi sprijinit pentru a-mi promova proiectele pe zona de educatie", a declarat Corneliu Grosu.
El a sustinut ca in grupul parlamentar independent "se munceste mult mai aplicat", iar proiectele "nu raman la stadiul de simple teorii" cum s-ar fi intamplat in PSD. "Am apreciat faptul ca in cadrul grupului nu am gasit orientari si tendinte diferite si cred ca acest proiect al independentilor poate insemna o sansa pentru orice politician din Romania. Imi voi continua activitatea legata de judetul Mures si de colegiul in care am fost ales senator si am convingerea ca din postura de membru al grupului parlamentar independent voi putea sa duc la capat cu succes proiectele pe care le-am inceput si care se refera, in principal, la aspectele care privesc educatia, in colegiul meu, unde se impune reabilitarea si construirea de scoli, dar si la un program pentru construirea de locuinte in regim de inchiriere, pentru tinerii din judet", a mai spus Grosu.
Proiectul politic al deputatului Oprea este neconstitutional, contravenind flagrant regulamentelor celor doua Camere ale Parlamentului care interzic traseismul politic, prin constituirea de grupuri asa-zis independente, sau partide in afara celor care au participat la alegeri.
In spatele lui Gabriel Oprea se afla PD-L, presedintele Basescu si serviciile de informatii subordonate care au racolat pana acum peste doua duzini de senatori si deputati de la partidele de opozitie, PSD si PNL.