Senatorul Cristian Diaconescu a anuntat ieri ca Biroul Permanent National al PSD a decis ca toti membrii partidului care au obligatia de a-si prezenta declaratiile de avere trebuie sa completeze formularele in forma propusa de Guvern pana la 9 mai.
“Din punct de vedere tehnic, exista anumite chestiuni discutabile, insa noi nu contestam valabilitatea politica, in principiu, a acestui demers“, a spus senatorul Diaconescu, care asigura interimatul Comisiei de arbitraj si integritate morala a PSD.
Totodata, senatorul PSD a subliniat ca nu sunt indeplinite obligatiile asumate fata de Uniunea Europeana in conditiile in care lipseste un mecanism clar de implementare a legii privind declaratiile de avere.
Amendarea legilor privind averile si interesele demnitarilor - in sensul unui control perfect al conflictelor de interese si al averii - a fost unul dintre obiectivele anuntate de Monica Macovei la preluarea mandatului de ministru al Justitiei, obiectiv necesar in indeplinirea conditiilor cerute de oficialii europeni pentru inchiderea Capitolului 24 Justitie si Afaceri Interne.
Macovei a aratat ca proiectul de lege - in forma promovata de Ministerul Justitiei si adoptata de Guvern - a fost “primit bine de statele membre si de Comisia Europeana“, ea declarandu-se dezamagita de forma pe care a luat-o actul normativ, dupa ce a fost dezbatut in Senat.