Considerati principalii combatanti in lupta pentru scaunul de primar in municipiul Oradea, Ilie Bolojan si Mihai Groza sunt deja pe baricade.
In legatura cu masurile propuse de primarul Mihai Groza si votate in CL in sedinta de luni, Bolojan considera ca acestea sunt doar o miscare de imagine, pentru campania electorala. Bolojan mai sustine ca, desi saptamana trecuta primarul a declarat ca doreste transparenta in institutia pe care o conduce, el nu a facut publica lista firmelor care au avut contracte cu Primaria Oradea. "Daca se vrea transparenta, sa se faca o lista cu toate companiile care au avut contract cu Primaria. S-ar putea constata atunci ca majoritatea contractelor sunt incheiate catre o anumita parte, iar multi consilieri ar trebui sa-si dea demisia", a declarat Bolojan, care sustine ca, pentru o cat mai mare transparenta, primarul ar trebui sa publice toti termenii contractelor, daca s-au respectate termenele, iar acolo unde nu s-au realizat, ce sanctiuni a dat Primaria.
"In cei patru ani de cand sunt la putere pe plan local, Primaria a avut timp sa scoata la licitatie parcarile si sa faca multe alte lucruri. Aceste masuri disperate care sunt luate acum nu au niciun fel de credibilitate, pentru ca au un caracter pur electoral", a declarat Bolojan. El le-a reamintit celor din conducerea Primariei in 2005 ca, in calitatea de prefect pe care o avea atunci, a trimis o circulara tuturor primariilor judetului, prin care le solicita publicarea cererilor de oferta, considerata netransparenta. "Doua primarii, Bors si Oradea, nu au raspuns solicitarii Prefecturii. Cei din Primarie au avut la dispozitie trei ani ca sa faca transparenta, dar se pare ca nu au reusit", sustine candidatul PNL la postul de edil-sef al municipiului Oradea.
Premierul participa la lansarea candidatilor
Presedintele PNL, Calin Popescu-Tariceanu, va participa maine la lansarea candidatilor PNL Bihor pentru primariile si Consiliul Judetean Bihor, eveniment care va avea loc, incepand cu ora 12:40, la Casa de Cultura a Sindicatelor. Potrivit deputatului Cornel Popa, in scurta sa vizita in Bihor premierul va face o vizita si la autostrada Transilvania, mai precis el va vizita lucrarile care se efectueaza la Suplacu de Barcau.
"Premierul va merge sa vada stadiul lucrarilor la viaductul si lacul de acumulare de la Suplacu de Barcau. La revenirea in Oradea, inainte de lansarea candidatilor PNL, premierul va face o vizita si la Biroul de eliberari de acte pentru populatie, urmand ca, dupa evenimentul de la Casa de Cultura, premierul sa plece inapoi la Bucuresti", a mai declarat Popa.
Donatii pentru PNL
Candidatul PNL la Primaria Oradea, Ilie Bolojan, surprinde din nou, asa cum a facut si pe vremea cand era prefect de Bihor. Candidatul PNL a venit ieri la conferinta de presa cu un model de contract de donatie pentru cei care vor sa doneze bani pentru campania electorala. "Am deschis un cont de donatii la Banca Transilvania pentru fonduri destinate campaniei electorale, acestea urmand a fi facute publice", a sustinut Ilie Bolojan.
El a sustinut ca nu va accepta bani de la companii care au contracte cu Primaria Oradea, pentru a nu exista probleme dupa alegeri, deoarece el doreste ca toate firmele sa-si respecte termenele din contracte.
"Pentru o cat mai buna transparenta, in 15 zile de la terminarea campaniei electorale vom comunica toate donatiile facute si cuantumul lor. Mai bine mai putin de la multi, decat mult de la putini", a precizat Bolojan, care sustine ca de astazi va functiona si site-ul sau www.iliebolojan.ro.