Dupa ce, cu o luna in urma, ministrul Integrarii, Anca Boagiu, il numea pe presedintele PD "Traian Boc", a venit si randul secretarului general al partidului, Vasile Blaga, sa faca aceeasi "greseala", invitand la tribuna Consiliului National de Coordonare pe presedintele democrat "Traian Boc"!
In aplauzele si hohotele de ras ale celor aproximativ 800 de delegati care au participat la lucrarile CNC-lui, liderul PD, Emil Boc, a declarat ca "un partid trebuie sa fie mandru de originile pe care le are, asa ca nimeni nu poate fi suparat niciodata".
CNC al PD a ales sambata toti cei noua secretari executivi pentru posturile vacante, printre noii lideri democrati fiind si Elena Udrea. Au fost alesi astfel urmatorii secretari executivi: Elena Udrea (Bucuresti, sector 1, fost consilier prezidential); Mircea Nicu Toader (Galati, secretar de stat in MAI); Marius Rogin (Neamt, deputat); Dorin Florea (primarul orasului Tg. Mures); Dan Carlan (Iasi, senator); Costica Canacheu (deputat, Bucuresti, sector 1); Catalin Marinescu (Ialomita); Dumitru Moinescu (Constanta); Corin Lunganu (Teleorman).

Blonda din PD

Elena Udrea si-a inceput sambata discursul in fata reprezentantilor CNC al PD cu formula: "Sunt blonda din Partidul Democrat si, cateodata, Elena Udrea", dupa care a atacat "aripa Tariceanu" din PNL. Fosta consiliera de la Cotroceni a declarat, in prezentarea de doua minute facuta in fata delegatilor CNC, in calitate de candidat la functia de secretar executiv, ca "aripa Tariceanu" din PNL face echipa cu partide precum PSD sau PC, pentru "a-si vota ministrul Economiei in Parlament".
"PD este cel mai puternic partid de pe scena politica. Acesta este motivul pentru care este atacat din toate zonele politice. Daca Mircea Geoana isi face campanie electorala, ataca PD. Daca PC iese de la guvernare, se declara dusmanul PD si promite sa il izoleze pe scena politica. ßi, cu totii, laolalta cu PNL, cu care suntem la guvernare, aripa Tariceanu, aleg sa faca echipa, sa se sustina reciproc si sa isi voteze ministrul Economiei in Parlament", a declarat Elena Udrea, in aplauzele audientei. Udrea a aratat ca "atunci cand esti cel mai puternic, trebuie sa te astepti la aceste atacuri". "Pana la urma conteaza ca ramanem uniti si cei care vom castiga vom fi noi. (...) Va doresc sa votati cu sufletul si fie sa castige cel care este cel mai bun, adica PD", i-a indemnat Elena Udrea pe colegii democrati.