Presedintele Traian Basescu a adresat, luni, o scrisoare presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor, in care le aduce la cunostinta ca doreste sa se adreseze Camerelor reunite ale Parlamentului pe 21 septembrie, pe probleme actuale de politica interna, a informat Administratia Prezidentiala.
‘In temeiul art. 88 si art. 65 alin. 2, lit. a) din Constitutia Romaniei, precum si al art. 1 din Regulamentul sedintelor comune ale Camerei Deputatilor si Senatului, va aduc la cunostinta faptul ca doresc sa adresez Camerelor reunite ale Parlamentului un mesaj pe probleme actuale de politica interna‘, se arata in scrisoarea sefului statului.
Traian Basescu propune data de 21 septembrie, la o ora pe care urmeaza sa o stabileasca presedintii celor doua Camere ale Parlamentului.
Acesta ar urma sa fie primul mesaj rostit de catre Traian Basescu in plenul reunit al celor doua Camere, in cel de-al doilea mandat al sau de presedinte.
Seful statului s-a mai adresat Legislativului pe 15 septembrie 2009, tot cu privire la principalele probleme politice ale natiunii. Atunci, el a prezentat un bilant al celor cinci ani de mandat.