Traian Basescu si-a facut deja foarte multi dusmani, mai ales si prin ceea ce vrea sa faca acum.
Presedintele Traian Basescu a declarat ca astazi va da decretul pentru referendumul la care cetatenii sunt consultati in legatura cu existenta unui parlament unicameral si pentru reducerea numarului de parlamentari la 300.
"Astazi voi emite decretul prin care voi consfiti organizarea referendumului pentru parlament unicameral si reducerea numarului de parlamentari la maxim 300", a anuntat seful statului.
Traian Basescu a precizat ca referendumul este un mod prin care poporul isi exercita suveranitatea, drept care n-ar trebui ingradit de politicieni.
"Nu as vrea sa cred ca parlamentarii ar putea gandi sa nu respecte votul poporului. Sper ca vor veni suficient de multi oameni. Timp de cinci ani am fost umilit in fiecare zi si simt nevoia sa subliniez ca acest referendum este parte din Romania asa cum o vad eu. Simt ca trebuie sa spun nu doar celor cu pensii si salarii speciale sa revina la realitate. Acest referendum face pare din felul in care eu vad Romania viitoare. Ei ofera un program cu doar doua cuvinte: Jos Basescu! Eu am avut un dezavantaj. Ca presedinte nu am putut replica. Peste personalitatea mea s-a asezat o zgura de minciuna. Dar trebuie sa arat romanilor ca nu am facut concesii sistemului ticalosit, ca familia mea nu a beneficiat de banii de la stat", a spus Traian Basescu care explicat ca dupa consultarea populara, aceasta propunere trebuie discutata in Parlament si adoptata cu doua treimi.
Cererea presedintelui de a organiza referendum pentru Parlament unicameral si reducerea numarului de parlamentari la maximum 300 a primit aviz negativ din partea senatorilor si deputatilor, avizul fiind consultativ.