Presedintele Traian Basescu ar trebui sa lase PDL sa-si ia soarta in maini, pentru ca partidul sa scape de eticheta de partid prezidential, fara identitate si doctrina. Aceste consideratii apartin senatorului PDL Radu F. Alexandru si au fost exprimate in cadrul unui interviu publicat de Revista 22.
"In felul in care e tratat astazi Emil Boc de presedintele Basescu, toata autoritatea lui este anulata atat in interioul partidului, cat si in afara lui. Ceea ce e extrem de grav si pentru Guvern, ai pentru partid", afirma senatorul PDL.
Un alt deserviciu adus PDL de Traian Basescu este, in opinia lui Radu F. Alexandru, formarea coalitiei cu PSD, pentru care presedintele nu a consultat si parlamentarii partidului.
"Nu a fost intrebat nimeni. A fost o decizie unilaterala, care nu a apartinut PDL", explica Alexandru.
Senatorul PDL considera ca Traian Basescu si-a asumat gresit rolul de presedinte jucator, deoarece a jucat doar intr-o echipa, si nu s-a comportat ca presedinte al tuturor romanilor.
"A spus: Voi fi un presedinte jucator". Dar acea sintagma ar fi trebuit sa fie completa si sa spuna: "Voi fi un presedinte jucator pe tot terenul".
In masura in care esti presedinte jucator doar intr-o echipa, toate sentimentele si toate resentimentele scenei politice si ale opiniei publice se canalizeaza si se revarsa in avantajul sau dezavantajul acelui partid. Iar, pe de alta parte, conducerea acelui partid, a PDL in speta, este anulata ca autoritate, ca drept de a avea ultimul cuvant in decizia pe care o ia. In momentul de fata consider ca Emil Boc este un om a carui principala "vina" este o loialitate desavarsita fata de Traian Basescu", spune senatorul.