Candidatii la Presedintie cauta, prin intermediul site-urilor de campanie, voluntari care sa le dea o mana de ajutor cu strangerea semnaturilor necesare depunerii candidaturii, la lipit afise sau impartit pliante.
Candidatul independent Sorin Oprescu are pe pagina sa oficiala o sectiune dedicata celor care vor sa-l ajute in campanie in calitate de voluntari. "Sunt aici datorita tie. Vreau sa ofer tuturor romanilor un viitor mai bun, dar ca sa reusesc am nevoie sa-mi fii alaturi. Orice ajutor din partea ta este un mare pas inainte. Trebuie sa stii ca nu te oferi voluntar pentru mine. Te oferi voluntar pentru viitorul tau. Iti multumesc!", este mesajul primarului general al Capitalei din deschiderea sectiunii Voluntariat.
Doritorii pot alege modul in care sa il ajute pe Oprescu in campanie- acestia pot opta intre a strange semnaturi pentru candidatul independent, a imparti materiale promotionale de campanie, a lipi afise. De asemenea, votuntarii posesori de blog pot alege sa promoveze imaginea lui Sorin Oprescu pe pagina lor personala. O alta modalitate in care voluntarii il pot ajuta pe Oprescu este personalizarea autoturismului sau a cutiei postale cu autocolante ale candidatului independent la Presedintie.
Si candidatul PSD, Mircea Geoana, are pe site-ul personal sectiunea "Fii voluntar". Social-democratul sustine ca toate ideile si proiectele bune au nevoie de sustinatori, si isi exprima dorinta de a beneficia de ajutorul cat mai multor voluntari.
"Voi, voluntarii, sunteti oamenii in care credem neconditionat, la fel cum voi va daruiti neconditionat unei cauze. Este un lucru extraordinar sa poti construi astfel", se arata in mesajul postat de Geoana pe site-ul sau, alaturi de poze ale tinerilor care deja si-au oferit sprijinul gratuit pentru candidatul social-democrat.
Blogul de campanie al lui Crin Antonescu nu contine o sectiune de voluntariat, insa filialele judetene ale partidului au postat pe diverse forumuri anunturi. "Crezi ca poti schimba ceva in Romania? Daca da, vino alaturi de noi in Echipa lui Crin Antonescu pentru a lupta pentru o viata mai buna!", suna anuntul celor de la PNL Craiova.
Candidatul UDMR, Kelemen Hunor se adreseaza, pe pagina sa de internet, celor care ar vrea sa-l ajuta sa stranga semnaturile necesare pentru sustinerea candidaturii sale pentru Cotroceni. "Aceasta rubrica se adreseaza in primul rand acelora care ar dori sa se implice in campania mea electorala. As dori sa va multumesc anticipat pentru dorinta voastra de a ma ajuta. Aceasta batalie electorala nu este un one man show, singur este foarte greu sa obtii rezultate. De aceea, orice ajutor, initiativa, idee inseamna foarte mult pentru mine", scrie Kelemen pe siteul sau. El a mai deschis si un concurs pentru design-ul afisului sau de campanie avand ca premiu un telefon iPhone.
Candidatul maghiar spune ca a pornit deja campania de strangere a celor 200.000 de semnaturi de sustinere necesare pentru depunerea candidaturii, aratand ca si-a propus sa incheie aceasta campanie pe 15 octombrie."Reactiile de pana acum arata ca marea majoritate a oamenilor a apreciat ca fiind pozitiva intrarea in cursa electorala a unui candidat maghiar. Va rog, ca in limita timpului, a disponibilitatii si a energiei voastre sa ajutati la strangerea de semnaturi, sa va cautati prietenii si cunostintele, sa vorbiti in familie si cu vecinii, sa transmiteti modelul listei sustinatorilor cat mai multor persoane", mai scrie Kelemen Hunor.
Candidatul Partidului Verde, Remus Cernea, cauta si el sprijin pentru campania de strangere a semnaturilor. "Sarcina strangerii a 200.000 de semnaturi in 6-7 saptamani este una deosebit de dificila. Asadar orice sprijin in acest sens conteaza si poate fi decisiv. Te rugam sa download-ezi formularul atasat, sa strangi completand corect toate casutele cat de multe semnaturi poti si sa ni le trimiti cat mai repede", indeamna si Cernea pe siteul sau de campanie.
Traian Basescu nu cauta voluntari, cel putin nu pe internet, actualul sef al statului fiind singurul candidat al carui site de campanie nu este actualizat. Ultimele postari dateaza de la suspendarea sefului statului. Cu toate acestea, forumul site-ului este inca utilizat de vizitatori pentru dezbateri politice la zi.