Presedintele Basescu i-a spus sefului delegatiei OSCE pentru observarea alegerilor, Vadim Zhdanovich, ca o parte din partidele parlamentare au suspiciunea ca sectiile din afara tarii ar putea fi folosite pentru fraude, rugandu-l pe acesta si pe colegii sai sa-si concentreze atentia pe acest aspect.
"Am sosit saptamana trecuta la Bucuresti si ne-am inceput deja activitatea pe 28 octombrie, cand am avut o conferinta de presa si ne-am stabilit cartierul general aici. Avem si observatori pe termen lung care au fost desfasurati, ieri, in sase centre regionale", a spus, in debutul intalnirii de la Palatul Cotroceni, Vadim Zhdanovich, seful misiunii OSCE care monitorizeaza alegerileprezidentiale.
"O parte dintre partidele parlamentare sustin faptul ca Guvernul a marit numarul sectiilor de votare din afara tarii, aceasta este o cerere adesata de mult timp Guvernului, mai ales din Italia si Spania, iar acest Guvern a acceptat marirea numarului de sectii de votare. O parte dintre partide au suspiciuni ca aceste sectii ar putea fi folosite pentru fraude. Poate va puteti concentra atentia asupra acestor aspecte", i-a spus seful statului sefului misiunii OSCE.
Zhadanovich i-a multumit presedintelui si i-a spus acestuia ca a aflat ca in strainatate vor functiona 294 de sectii de votare pentru prezidentialele de la finalul acestui an.