Machiavelli.ro informeaza "Presedintele Basescu anunta suspendarea procesului de recalculare a pensiilor"
Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie trebuie respectata, deci, se suspenda procesul de recalculare a pensiilor militarilor in baza Hotararii 735 din 21 iulie 2010, a anuntat duminica seara, la Palatul Cotroceni, presedintele Traian Basescu.
"Astazi am avut o intalnire cu primul-ministru, cu ministrul de Finante, ministrul Muncii, ministrul Justitiei, ministrul Apararii Nationale, MAI, reprezentat prin secretar de stat, SRI si SIE. Altfel spus, toate ministerele care trebuie sa rezolve problema aplicarii Legii 119. Prima concluzie a discutiilor de azi este ca decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie trebuie respectata, deci, se suspenda procesul de recalculare a pensiilor in baza Hotararii 735 din 21 iulie 2010", a spus seful statului.
El a spus ca Hotararea suspendata de Instanta Suprema nu se refera la recalcularea pensiilor militare, precizand ca la acest lucru se refera, in fapt, Legea nr. 119/2010. "As vrea sa intelegeti toti si sa iesiti, pe cat posibil, din manipulare: Hotararea suspendata de Instanta Suprema nu se refera la recalcularea pensiilor militare, la acest lucru se refera Legea 119/2010. Si Legea 119/2010 este in plina aplicare si forta, legea prin care se recalculeaza pensiile speciale, inclusiv cele ale militarilor. Ceea ce a suspendat ICCJ, Hotararea 735 din iulie 2010, stabilea metodologia, adica: pensionarul trebuie sa mearga sa-si aduca adeverintele, pensionarul nu stiu ce trebuie sa mai faca. Aceasta Hotarare este suspendata in momentul de fata. Ca atare, ea nu mai poate fi baza operativa pentru punerea in aplicare a Legii 119", a afirmat Basescu.
(Sursa: AGERPRES)