Presedintele Traian Basescu sustine ca grupurile de tip mafiot - ajutate cu „nevinovatie“ de presa - au declansat o campanie de discreditare a sa si a Aliantei.

Mugur Ciuvica, lider al Grupului de Investigatii Politice, l-a acuzat in urma cu doua zile pe presedintele Traian Basescu ca a intervenit in actul de Justitie pe vremea cand ocupa functia de ministru al Transporturilor.
Ciuvica a dat publicitatii o declaratie din 1999 a lui Basescu, in care spunea ca este de necrezut ca Politia si Parchetul nu au informat ministrul de resort in legatura cu arestarea unui prefect. In plus, a fost repus pe tapet subiectul legat de felul in care Basescu a cumparat apartamentul din Strada Mihaileanu.
Referindu-se la aceste atacuri, presedintele Traian Basescu a declarat joi seara - intervenind in direct in cadrul unei emisiuni televizate - ca, in ultima perioada, grupuri de interese din Romania au declansat atacuri fara precedent la adresa persoanei sale, dar si la adresa PNL si PD.

Fluturasi impotriva presedintelui

„Am sesizat ca in ultima perioada au devenit extrem de numeroase si virulente atacurile la adresa mea. Acum mi se reproseaza tot felul de presupuse ilegalitati, pentru ca romanii sa ajunga sa spune 'Da, Basescu asta e corupt si ticalosit, e un mafiot ca toti mafiotii'. Desigur, se urmareste discreditarea mea, terfelirea imaginii mele, iar presa ajuta cu nevinovatie la aceste actiuni. In momentul de fata, in Bucuresti se distribuie fluturasi ca in perioada electorala, fluturasi scosi din tipografii in care Basescu e facut mafiot si hot, in care se spune ca Basescu ia de la gura profesorilor, preotilor si doctorilor. Se redeschid dosare cu casa din Mihaileanu, cu colaborare cu Securitatea, tot felul de declaratii de cand eram primar general. Este o batalie formidabila a grupurilor care si-au dat mana, si eu multumesc presei pentru sprijinul nevinovat pe care mi-l da, contribuind la subrezirea pozitiei presedintelui, spunand: 'e si el ca noi, mafiotii'.
Sunt pline ziarele de sute de acuzatii si tot felul de materiale pentru a ma face praf, orice declaratie sau fapta a mea este demontata si desfiintata, dar vreau sa transmit un mesaj acestor grupuri de interese de tip mafiot si desigur politic. Nu ma opresc!“, a declarat presedintele Basescu.
El a mai adaugat ca de acelasi „tratament“ se „bucura“ si lideri din PD si PNL, cel mai atacat fiind premierul Calin Popescu-Tariceanu si Guvernul sau.
Despre apartamentul din Strada Mihaileanu, Basescu a spus ca a fost dobandit legal, la pretul pe care il putea plati pentru un imobil construit in 1920. Basescu a cumparat apartamentul din Strada Mihaileanu in 2002, cu 19.000 de dolari, de la Administratia Fondului Imobiliar. Scandalul a izbucnit dupa ce mai multe publicatii l-au acuzat pe Traian Basescu ca ar fi achizitionat fara drept apartamentul, la un pret mult mai mic decat cel al pietei.