Dumitru Honciu, seful Compartimentului Protocol al Administratiei Prezidentiale, consilier de stat, si-a prezentat miercuri seara cererea de demisie din aceasta functie. El facea parte dintre cei cativa consilieri de stat de la Cotroceni care au ramas in echipa lui Traian Basescu dupa ce Ion Iliescu a plecat de la Cotroceni. Honciu a declarat ca a crezut ca, dupa instalarea lui Traian Basescu la Cotroceni, se va intra in normalitate, dar ca nu a fost asa.
“In statele civilizate, cei care fac parte dintr-un aparat administrativ pot iesi la pensie din astfel de posturi“, a spus Honciu. El sustine ca nu i s-a solicitat in mod direct sa-si dea demisia, dar ca a simtit asta “din articolele de presa care nu puteau fi facute de un ziarist din afara Palatului Cotroceni“, a precizat Honciu.
Un alt consilier de stat demisionar la Cotroceni este Sorin Stanciu, seful compartimentului “Probleme cetatenesti“ (scrisori, audiente).
Acesta si-a depus demisia inca din 16 februarie, din motive de “incompatibilitate“. El ne-a declarat ca i s-a sugerat sa paraseasca Palatul Cotroceni. “Atmosfera de la Cotroceni nu este deloc buna. Si nu este de vina presedintele Traian Basescu pentru aceasta situatie, ci a colegilor si apropiatilor lui. Dragoste cu sila nu se poate“, a declarat Stanciu.