Presedintele Traian Basescu a multumit celor sase ministri care au fost remaniati pentru activitatea lor in Guvern. "Nu accept ideea ca Guvernul nu a facut ce trebuie in perioada de criza", a declarat presedintele in cadrul ceremoniei de la Palatul Cotroceni cand a subliniat ca Executivul a facut ce a trebuit in perioada de criza, inlimita resurselor.
"Un cabinet care in pofida tuturor dificultatilor reuseste sa tracteze Romania din criza economica inspre crestere economica. Dupa numai cateva luni de guvernare a fost necesara o remaniere consistenta a ministrilor principalului partide de guvernare", a spus presedintele.
"Vreau sa le multumesc tuturor celor sase ministri pentru apartenenta la aceasta echipa sacrificata de la bun inceput pe situatia economica dificila creata de criza globala. Vreau sa stiti ca nicio clipa nu accept ideea, pentru ca nu corespunde realtatii, ca guvenul nu a facut ce trebuie in peruoada de criza. A facut ce trebuie in limita resurselor pe care le-a avut", a mai declarat presedintele Traian Basescu la ceremonia depunerii juramantului de catre noii ministri.
"Romania a intrat in criza cu un buget puternic afectat de legislatia populista emisa in perioada 2007 - 2008, legislatie care a angajat cheltuielile salariale si sociale dincolo de limitele pe care Romania le putea suporta. Cu aceasta fotografie bugetara guvernula trebuit sa intre in plina criza economica si sa ia masuri impopulare", a amintit presedintele.
Seful statului a respins criticile aduse in momentul luarii unor masuri de austeritate impopulare. "Multi au spus ca Guvernul,Premierul, Presedintele nu au inima, nu se gandesc la oameni. Raspunsul meu este: Dinpotriva, ne gandim la oameni, ne gandim la Romania. Masurile care s-au luat nu puteau fi evitate daca vrem ca Romania sa nu intre intr-un colaps financiar", a replicat presedintele care a adaugat ca desi s-au luat aceste masuri toata resursa financiara se duce in acest tip de costuri.