Ieri, la iesirea din sediul de campanie, Traian Basescu a declarat, din autoturismul personal, ca parlamentarii care au votat hotararea privind referendumul privind demiterea sa sunt parte "a acelui lot de 322, care va deveni un numar rau pentru Romania", referindu-se la numarul celor care au votat suspendarea sa. Basescu s-a intalnit, la sediul de campanie din Strada Vasile Lascar 148, cu reprezentanti ai PD, PLD si ai societatii civile. Conform lui Valeriu Turcan, purtatorul de cuvant al presedintelui suspendat, astfel de intalniri vor avea loc in mod curent. PD si PLD au convenit sa aiba o campanie comuna pentru referendumul privind demiterea sefului statului. "Echipele de campanie ale PD si PLD se vor reuni la nivel judetean si national si vom face o campanie comuna. Obiectivul principal va fi asigurarea unei participari cat mai largi la referendum si vom incerca sa-l realizam prin toate metodele posibile", au declarat liderii proaspetei aliante neoficiale.
La intalnire a participat o delegatie PLD din care au facut parte Theodor Solojan, Gheorghe Flutur si Valeriu Stoica, iar din partea democratilor au fost prezenti presedintele executiv Adriean Videanu, secretarul general al PD, Vasile Blaga, ca si vicepresedintii Anca Boagiu si Liviu Negoita.
Alaturi de ei s-au aflat Radu Berceanu si Vasile Nistor, fost deputat PD. Dupa o discutie de aproximativ o ora, acestia au parasit sediul. Videanu a precizat ca PD i-a prezentat presedintelui suspendat strategia de campanie elaborata de democrati. (C.C.)