Pensionarii galateni, la Bucuresti

Conducerea Aliantei Pensionarilor din Galati, cu sprijinul conservatorilor, a fost la Bucuresti pentru a cauta solutii la problemele pensionarilor. Din pacate, abia peste o saptamina pensionarii vor afla daca si-au gasit aliati seriosi in lupta lor. In rest, nimic nu a atras atentia pe scena politica locala.

Cel mai inspirat om politic

Credem ca Victor Paul Dobre este singurul care a reusit sa atinga saptamina trecuta o coarda cu adevarat sensibila a comunitatii galatene. Chiar daca pentru unii pare usor amuzant, secretarul de stat le-a dat de inteles muncitorilor din orasul nostru ca, daca vor mai avea putina rabdare, vor avea salarii demne de UE fara sa plece din tara.

Cel mai activ partid

In aceasta saptamina Partidul Conservator s-a dovedit a fi singura organizatie politica ce a reusit sa iasa in evidenta. Pecistii s-au transformat, cel putin in ochii electoratului, in avocatul celor multi si saraci. Si aici facem referire la pensionarii galateni cu pensii foarte mici.

Cele mai "tari" declaratii

"Nu este normal ca galatenii sa plateasca pentru bunastarea bucurestenilor. Decit sa dam bani pentru bugetul Bucurestiului, mai bine sa platim scolarizarea functionarilor care se vor ocupa de fonduri ale UE", a declarat presedintele Organizatiei Municipale a PNL Galati, Mircea Razvan Cristea. "In PNL exista democratie pina cind conducerea partidului ia o decizie. Dupa aceea orice membru trebuie sa respecte ceea ce a decis conducerea de la Centru", a declarat secretarul de stat Victor Paul Dobre. "Domnul senator Paul Pacuraru ne-a spus ca propunerile venite din partea conservatorilor sint doar niste promisiuni electorale. Noi i-am spus ca, daca se vor tine de cuvint, le vom da conservatorilor votul nostru", a spus vicepresedintele Aliantei Pensionarilor din Romania, filiala Galati, Toader Cristea.

A mai trecut o saptamina politica. Nimic iesit din comun nu ne-a atras atentia. Ca de obicei, luptele politice de la nivel central sint mult mai interesante pentru iubitorul de spectacol politic decit ceea ce se intimpla la nivelul orasului nostru. Cel mai interesant episod a fost constituit de "excursia" facute de conducerea Aliantei Pensionarilor filiala Galati la Bucuresti. Din pacate lucrurile au ramas pentru batrinii saraci asa cum sint de mai multi ani: in asteptare. Altfel, toate partidele se lauda ca vor rezolva problemele celor multi si saraci.