Cele mai importante evenimente

Inceputa cu o conferinta de presa a directorului SC Apa Canal, Ion Stefan, intrat la acea vreme in greva foamei, saptamina trecuta a continuat cu o replica a edilului sef, Dumitru Nicolae. Doua sedinte, una la CJ si cealalta la CL, au avut loc in a doua parte a saptaminii. Imprumutul pentru SC Apa Canal, de 12 milioane de lei, numirea directorului general interimar la SC Drumuri si Poduri, aprobarea noului regulament al CJ, au fost punctele fierbinti aflate pe masa consilierilor locali si judeteni, ultimele doua determinind reprezentantii Aliantei D. A. sa protesteze si sa paraseasca sala de sedinta.

Cel mai inspirat politician

Primarul municipiului Galati, Dumitru Nicolae, presedinte al Organizatiei Municipale a PSD, a dat dovada de inspiratie in linistirea apelor de la societatea Apa Canal, avind experienta politica din partid, loc in care a trebuit sa rezolve numeroase situatii dificile. Negocierile politice au dus in final la stingerea protestului de la Apa Canal.

Cele mai mediatizate declaratii

"Regret ca am intrat in politica", au fost cuvintele directorului Apa Canal.

"Directorul de la Apa Canal este un insubordonat sau insubordonabil si nu mai pot lucra cu el in aceste conditii", a spus primarul municipiului Galati, Dumitru Nicolae.

"Nu i-am dat cuvintul domnului Tuicu pentru ca a vrut sa intervina in timp ce votam si a mai luat cuvintul de trei ori pe aceeasi chestiune", a precizat presedintele CJ, Eugen Durbaca.

"Miza acestei sedinte are si un substrat politic, si anume rezolvarea unor probleme interne ale 'monstruoasei coalitii' PSD-PC. In schimbul numirii dl. Otrocol la Societatea Drumuri si Poduri, s-a obtinut mentinerea in functia de director la Apa Canal a dl. Stefan, precum si acoperirea unor datorii imense ale acestei societati, de aproximativ 120 de miliarde de lei vechi. In opinia noastra, PSD e in postura ursului pacalit de vulpe, din povestea lui Creanga, dl. Durbaca reusind sa-l pacaleasca, cu foarte multa usurinta, pe spinarea contribuabililor galateni", a spus deputatul PNL Emil Strunga.

Concluzia:

Saptamina trecuta a fost abundenta in evenimente din sfera administratiei, cu implicatii evidente in elementul politic. Tirul de declaratii pe diverse subiecte a demonstrat ca politicienii galateni sint atit activi, cit si plini de imaginatie.