Scena politica galateana a fost dominata de actiunile intreprinse de liderii Partidului National Liberal din orasul nostru. Inainte de orice altceva trebuie sa spunem ca ultima saptamina a fost la fel de "adormita" ca si precedentele. Asta in ciuda faptului ca vacanta politicienilor ar fi trebuit sa se incheie pina acum. Lucrurile acestea insa nu mai mira pe nimeni. Romanul are prostul obicei de a se porni greu si de a se opri repede.

Cele mai importante evenimente

Echipa "Monitorului de Galati" considera ca cel mai important eveniment politic a fost reprezentat de "Sarbatorile Corodului". Unii ar putea spune ca evenimentul nu a avut nimic comun cu politica. Trebuie spus insa ca numarul mare de oameni politici liberali si localnici care au luat parte la ziua comunei Corod face din aceasta sarbatoare un adevarat aspirator de capital politic.

Cel mai inspirat politician

Aici vom vorbi tot despre Partidul National Liberal. Mai exact, este vorba despre deputatul de Galati Emil Strunga. Politicianul este unul dintre putinii alesi din Parlament care merg prin judet pentru a le arata alegatorilor ca nu au uitat de ei. Penelistul aflat in discutie a mers, la finele saptaminii trecute, in Tecuci pentru a tine o conferinta de presa.

Cel mai activ partid

La capitolul "Cel mai activ partid" vom vorbi despre Partidul Noua Generatie. Noua conducere a filialei locale a organizatiei politice avindu-l in frunte pe "razboinicul luminii", Gigi Becali, a reusit sa iasa in evidenta de mai multe ori. Speram ca becalistii galateni vor gasi si solutii pentru rezolvarea problemelor galatenilor si nu doar critici la adresa guvernantilor. Oricine poate sa arate cu degetul.

Cea mai "tare" declaratie

Nu avem prea multe de aratat aici. O singura declaratie politica ne-a lasat cu gura cascata. Adrian Smarandoiu a uitat ca politica inseamna o lupta si a inceput sa-i laude pe cei care detin puterea in orasul nostru. "Il felicitam pe primarul Dumitru Nicolae pentru faptul ca este decis sa aduca la municipalitate societatea Electrocentrale. Il felicitam si pe secretarul de stat din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor Mircea Toader pentru ca se implica in sensul preluarii de catre Consiliul Local a controlului societatii Electrocentrale", a declarat presedintele organizatiei galatene a PNG, Adrian Smarandoiu.