Saptamina politica trecuta a avut doar citeva episoade interesante. Chiar daca cei mai multi dintre politicienii locali nu prea si-au aratat ochii, Partidul Noua Generatie si consilierii judeteni au reusit sa-i multumeasca, e drept, doar intr-o mica masura, pe iubitorii de spectacol politic. Mai exact, oamenii lui Gigi Becali de la nivelul judetului nostru s-au "paruit" verbal pentru sefia filialei locale a formatiunii politice, iar alesii din CJ s-au certat de mama focului pe marginea modificarii organigramei Consiliului Judetului Galati.

Cele mai importante evenimente

Daca e sa ne luam dupa importanta evenimentelor, nici un partid politic nu a reusit sa iasa in evidenta. In schimb, credem ca PNG a oferit presei locale si, deci, alegatorilor din judetul nostru, cea mai frumoasa conferinta de presa din acest an. A fost un spectacol pe cinste. Trebuie sa recunoastem ca rar se intimpla asa ceva pe scena politica. Fostul presedinte Vasile Capris a reusit sa-l faca de "bafta" pe Adrian Smarandoiu, chiar la prima conferinta de presa a acestuia in calitate de sef al PNG Galati.

Cel mai inspirat politician

Din pacate, nici un politician nu a demonstrat saptamina trecuta ca merita votul alegatorilor. Cei mai multi dintre liderii politici galateni au fost invizibili. Probabil ca, daca nu ar fi existat sedinta de CJ, nici un ales nu ar fi fost in atentia ziaristilor locali. Se poate spune insa, si in aceste conditii, ca doar Eugen Durbaca a reusit sa iasa in evidenta.

Cel mai activ partid

Din pacate, doar Partidul Social Democrat si Partidul Noua Generatie au vorbit saptamina trecuta, prin intermediul presei, cu alegatorii. Ceilalti au considerat ca este mai bine sa-si prelungeasca vacanta cu citeva zile. Asta poate pentru ca alesii nostrii au considerat ca o vara fierbinte merita sa fie incheiata cu citeva zile racoroase de toamna. Asta e. Poate ca politicienii locali isi vor reveni in aceasta saptamina.

Cele mai "tari" declaratii

"Partidul Noua Generatie este copilul meu, iar copilul meu nu minte", a declarat ex-presedintele PNG, Vasile Capris, care a fost dat afara din echipa de conducere a partidului tocmai pentru ca nu a reusit sa ridice filiala in sondajele de opinie la valoarea inregistrata de partid la nivelul intregii tari. "Functionarii publici nu fac decit politica cetateanului", a precizat, in cadrul ultimei sedinte de Consiliu Judetean, consilierul social-democrat Dieter Krampultz.