Informatia.ro (AMOS News) a monitorizat cele mai importante evenimente, inregistrate in saptamana trecuta. Va prezentam clasamentul primelor subiecte de presa, in functie de impactul lor asupra opiniei publice. Locul 3 : Sondaj IMAS: USL, in topul preferintelor

3. Sondaj IMAS: USL, in topul preferintelor
Romanii s-au saturat sa mai dispere ca mor de foame din cauza incompetentei regimului PDL si spera sa gaseasca o salvare in gradina opozitiei. Daca maine ar avea loc alegeri parlamentare, Uniunea Social Liberala ar castiga majoritatea voturilor, arata un sondaj IMAS. Pe locul doi in preferintele electoratului, la o diferenta mare, se afla PDL.
Potrivit cercetarii realizate de IMAS pentru cotidianul "Adevarul", alianta dintre PSD si PNL era cotata cu 52% in luna octombrie, desi inainte de formarea USL, cele doua partide aveau impreuna aproape 60 de procente.
PDL urmeaza la mare distanta, cu aproape 18% din optiunile de vot. Sondajul mai arata ca peste pragul electoral ar mai trece Partidul Poporului, cotat cu peste 14%, UDMR si Partidul Romania Mare.
In ceea ce priveste increderea in politicieni, liderul PNL Crin Antonescu se situeaza pe primul loc, cu peste 27 de procente. Il urmeaza presedintele PSD, Victor Ponta, si liberalul Teodor Melescanu.
Din tabara Puterii, cel mai bine vazut politician este Theodor Stolojan, el fiind preferat de aproape 10% dintre cei care au raspuns chestionarului.
Sondajul IMAS a fost realizat in perioada 7-17 octombrie, pe un esantion de 1.021 si are o marja de eroare de +/-3%.