Senatorul Octavian Liviu Bumbu a sustinut o DECLARATIE POLITICA, intitulata " Cazul Laszlo Tokes: s-a depasit orice limita", pe care o puteti citi in continuare.

Face ce face Laszlo Tokes si revine in centrul atentiei, periodic, cu cate o declaratie menita sa inflameze spiritele. De data aceasta, cea mai noua productie a gandirii bolnave a europarlamentarului roman de origine maghiara compara marsul de la Targu-Mures, in care s-a cerut autonomia Tinutului Secuiesc, cu situatia din Crimeea si multi analisti afirma ca aceasta comparatie nu este deloc intamplatoare.
Cine se afla in spatele sau?. Raspunsul il stim cu totii: stapanii de la Budapesta. El face exact ce i se spune de-acolo. Asta a facut intodeauna. Si inainte de ‘89, si acum. Este o chestiune absolut cunoscuta si veridica relatia sa cu serviciile secrete maghiare. Dar conexiunile nu se opresc doar la Budapesta. Comparatia cu situatia din Crimeea, facuta de Tokes, pune paie pe foc, in conditiile in care toata Europa priveste cu suspiciune catre Rusia, in contextul crizei din Ucraina. Se sugereaza foarte clar legatura dintre Moscova si Budapesta, care a functionat si la Revolutia din decembrie, transformandu-l pe Laszlo Tokes in erou. Desi au trecut mai bine de 24 de ani de atunci, legatura dintre Moscova si Budapesta nu numai ca persista, ci chiar a fost dezvoltata.
Ce-i de facut cu un asemenea provocator ? Tokes este cel care a cerut guvernului de la Budapesta si lui Viktor Orban, sa activeze politic pentru a obtine protectoratul asupra Transilvaniei. Tokes este acelasi individ pe care Traian Basescu l-a decorat cu
Ordinul National Steaua Romaniei, in grad de cavaler, acelasi individ care a dat dovada de un ultranationalism neintrerupt, timp de mai bine de doua decenii, acelasi individ pe care pedelistii ajunsi europarlamentari l-au sprijinit pentru a ocupa functia de vicepresedinte al Parlamentului European. Contrariat de atitudinea mereu provocatoare, chiar presedintele Basescu a afirmat, nu demult, ca Tokes nu-si merita calitatea de cetatean roman. Pai daca n-o merita, presedintele sa i-o retraga si sa-i retraga si distinctia, ca nu-i asa mare lucru.
De data acesta s-a intrecut orice masura, iar incidentele recente, de la Tg. Mures, arata clar ca maghiarii au prins curaj si se radicalizeaza, iesind in strada si manifestand violent, pe principiul kosovar, pentru a internationaliza problematica tinutului secuiesc si a obtine sprijinul marilor puteri in obtinerea autonomiei, ca prim pas spre independenta.
Suntem intr-un moment in care politica externa a Romaniei nu poate fi facuta pe mai multe voci. Laszlo Tokes nu merita sa mai fie considerat cetatean roman datorita politicii sale antiromanesti. Numitul Laszlo Tokes, cetatean roman, reprezentant al intereselor Romaniei peste hotare si in Parlamentul European, a adus grave deservicii intereselor statului roman, prin initierea unor actiuni legislative si afirmatii care contravin prevederilor Constitutiei Romaniei. Presedintele Basescu ar trebui sa se pronunte fara echivoc ca acest extremist periculos a tradat si tradeaza decoratia primita, calitatea de cetatean roman si nu in ultimul rand functia de vicepresedinte al Parlamentului European. Iar europarlamentarii nostri ar trebui sa actioneze impreuna impotriva sindromului Crimeea, adica sa someze Parlamentului European sa adopte o pozitie clara fata de provocarile unora ca Tokes si ale celor care il sustin. Daca nu intelegem pericolul raspandirii sindromului Crimeea, de care sufera extremisti ca Tokes, s-ar putea ca si in Romania sa apara puncte de instabilitate care sa duca la conflicte interetnice foarte grave.