Desi presedintele Partidului Alternativa Ecologista, Ion Stefan, spune ca presedintele Consiliului Judetului se razbuna pe secretarul CJ, Dragu Togan, din cauza suspendarii sale din CJ, Durbaca se absolva de orice vina si spune ca nu are nimic personal cu Togan.

a€žIn primul rand Togan nu a fost suspendat. Acesta si-a prezentat cerea de transfer la Prefectura Galati. Chiar daca, sa spunem, prin reducere la absurd, ca cineva ar fi spus ca l-a suspendat Durbaca, probabil daca il suspendam era pentru o seama de greseli pe care le-a facut, nici intr-un caz nu are legatura procesul lui Ion Stefan cu cazul acesta. Togan nici nu poate sa mearga in instanta ca sa-l sustina, pentru ca nu are voie", a amintit Eugen Durbaca.

Seful CJ a mai amintit faptul ca, desi a avut discutii cu Togan, iar acesta din urma a facut unele greseli in functia pe care a ocupat-o in cadrul Consiliului Judetului, alegerea de a parasi aceasta institutie a fost in totalitatea a sa.

a€žE una cand ma supar pe cineva dintre subalternii mei, doi este cand il sanctionez si trei cand ii dau decizia finala. Eu, la Dragu Togan, nu am dat decizia finala de scoatere sau de ramanere in functie. Nici intr-un caz, chiar daca-l scoteam trebuia sa-i ofer un post, deci chiar eu am avut intr-adevar o suparare cu el pentru faptul ca a gresit din mai multe puncte de vedere fata de CJ, am avut si o discutie si in particular cu acesta, dar eu nu am apucat sa dau decizia finala de scoatere, de stabilire pe alt post, pentru ca acesta a venit cu nota de transfer catre Prefectura", a mentionat Eugen Durbaca.