Deputatul Emil Strunga a declarat ieri ca tot cazul primarului de la Namoloasa, Valerian Todita, a generat din partea PSD unele interventii inutile si demagogice. “Prefectul, prin ordin, a luat act de incetarea de drept a mandatului primarului de la Namoloasa, deoarece acesta se afla in imposibilitatea exercitarii functiei din cauza unei boli grave, care nu-i permite desfasurarea activitatii in bune conditii. Todita se afla in aceasta situatie, pe care nu o doresc nimanui, de aproximativ 3 ani. Mai mult decit atit, legea prevede ca mandatul inceteaza de drept daca primarul nu-si exercita mandatul timp de 45 de zile consecutiv, iar primarul de la Namoloasa nu a mai intrat in Primarie de 200 de zile. In plus, am informatii ca edilul nu se mai afla in deplinatatea facultatilor intelectuale. Nu doar ca nu se poate misca, dar nici nu poate vorbi”, a spus acelasi Emil Strunga.

Deputatul mai crede si ca Namoloasa are nevoie de un primar sanatos, ales de electoratul comunei. “In actualele conditii comuna Namoloasa nu are decit de pierdut. Dl. Dan Nica poate ataca in instanta de contencios ordinul prefectului cu privire la incetarea mandatului, dar acest gest nu face decit sa intirzie intrarea in normalitate. Cetatenii au nevoie urgenta de un primar”, a incheiat Strunga.

Valerian Todita il contrazice pe Emil Strunga

Primarul localitatii Namoloasa ne-a declarat ca-l cunoaste pe deputatul Emil Strunga si ca a stat de vorba cu dumnealui de mai multe ori. Contactat telefonic, Valerian Todita ne-a declarat: „Il cunosc foarte bine pe domnul Strunga. Si dumnealui ma cunoaste. A venit la mine in Primarie si imi cunoaste situatia. A stat de vorba cu mine. Nu stiu ce sa zic. Nu am probleme cu capul, ci doar locomotor”.