Secretarul de stat Dan Valentin Fatuloiu a declarat ieri ca seful Politiei Romane, Petre Toba, a distrus, de cand se afla la conducerea institutiei, un "concept" cu ajutorul caruia Romania a intrat in UE, actionand abuziv si necomunicand eficient cu subordonatii. Fatuloiu, seful Departamentului Ordine si Siguranta Publica din Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) a mai spus ca, in locul acestuia, ar pune la conducerea Politiei Romane un "ofiter curat si foarte ferm", care sa reuseasca sa readuca in strada oamenii pe care secretarul de stat i-a pus in anumite functii. Acesta a adaugat ca Toba i-a demis pe toti ofiterii cu studii superioare importante, inclusiv cei care au studiat la FBI.
Secretarul de stat a precizat ca "americanii" s-au plans de Petre Toba, care are patru dosare deschise la Parchet privind masurile abuzive luate de acesta, precum si anumite daune materiale comise in timpul mandatului sau la Politia Romana.
Secretarul de stat i-a cerut ministrului Administratiei si Internelor, Traian Igas demiterea sefului Politiei Romane. Cererea a venit in urma scandalului de la Piatra Neamt, in urma caruia s-a pus problema demiterii si sefului Inspectoratului Politiei Judetene Neamt, Aurelian Soric, pentru management defectuos.






Scandalul de la Neamt a izbucnit dupa ce, in 14 noiembrie, Gheorghita Mararu, lider al lumii interlope nemtene, a fost asasinat intr-o cafenea de Cristian Chilat. Imediat dupa incident, presa a relevat legatura dintre victima, familia acesteia si Aurelian Vasea Soric.