DeCeNews : Cum ar putea face Ponta legatura intre Nature, FAZ si Basescu in scandalul plagiatului

Acuzatiile de plagiat impotriva lui Victor Ponta, aparute in revista "Nature" și lansate de un anonim, au lasat deschisa discutia cu privire la sursa informatiilor. Ponta il acuza pe Basescu ca ar fi trimis "anonima", insa nu oferit detalii despre posibilele legaturi intre Basescu si cele doua publicatii. Doua ar putea fi persoanele prin care Ponta face legatura intre Basescu, Nature si publicatia Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Printre senior-editorii revistei "Nature" se numara si Joshua Finkelstein, locuind in Boston, Massachusetts, conform datelor de pe site-ul publicatiei. Acesta ar putea fi ruda cu Arthur J.Finkelstein, cel care, impreuna cu asociatul sau, Tall Silberstein, sunt fostii consilieri de imagine ai presedintelui Traian Basescu in campania electorala din 2009. Firma a ramas in legatura cu PDL, iar in campania pentru localele din Capitala a fost consilierul de imagine a lui Silviu Prigoana. Cei doi comentatori ai informatiilor lansate de un anonim in Nature sunt Dragos Aligica Paul, coautor al unei carti al lui Valeriu Stoica si Marius Andruh, presedintele CNADTCU, numit in acesta functie de Daniel Funeriu, chimist ca si el.
Publicatia Frankfurter Allgemeine Zeitung, care a preluat acuzatia de plagiat la adresa lui Ponta, este cunoscuta pentru sprijinul acordat PDL in presa internationala. Mai exact, autorul articolului, Karl-Petter Schwarz, este un apropiat al PDL si al Monicai Macovei.
In momentul in care Emil Boc si-a dat demisia din functia de premier, Schwarz a lansat un material elogios la adresa lui Boc, pe care il considera unul dintre cei mai buni ministri din Europa. Schwarz, un jurnalist care a mai scris articole favorabile la adresa lui Traian Basescu, noteaza ca, in vreme ce Georgios Papandreou si Silvio Berlusconi s-au retras pentru ca au esuat, "in Romania e altfel".
In Romania "a demisionat un premier pe care colegii sai din UE il invidiaza si in care institutiile financiare internationale au incredere. In ziua in care Emil Boc a demisionat, Fondul Monetar International a acordat note excelente reformelor guvernului", scria Schwartz.
"Teatru absurd la Bucuresti" era numele comentariului publicat de Schwarz in care observa ca Emil Boc s-a retras din functie in ciuda performantelor recunoscute de institutiile financiare si de piete.
Autorul mai noteaza ca Traian Basescu, prin demersul sau rapid de desemnare a lui Mihai Razvan Ungureanu in functia de premier, a izbavit Romania de o criza politica.