Consiliul National al PSD va avea loc dupa prezentarea raportului Comisiei Europene de la sfarsitul lui septembrie, formatiunea social-democrata urmand sa lanseze cu acest prilej programul de guvernare pentru viitoarele alegeri, a anuntat ieri liderul PSD Mircea Geoana.

Mircea Geoana a precizat ca organizarea Consiliului National al PSD nu va avea loc mai devreme de 26 septembrie, data in care se va prezenta raportul de tara al Comisiei Europene si care va da un verdict in privinta integrarii Romaniei in UE. Geoana a afirmat ca acesta va fi un prilej pentru lansarea programului de guvernare al PSD cu care partidul se va prezenta in fata electoratului la viitoarele alegeri parlamentare. Totodata, la invitatia lui Geoana, Anthony Giddens, artizanul doctrinei New Labour, va veni in Romania, in perioada 7-8 august.
Acesta va superviza programul de guvernare si directiile de actiune pe care PSD se pregateste sa le lanseze la Consiliul National.
Pana la Consiliul National insa, PSD si-a stabilit deja alte trei actiuni. Astfel, in perioada 24-25 august va organiza la Vatra Dornei o ßcoala de Vara la care vor participa toti sefii organizatiilor judetene si municipale, sefii "Generatiei 2008", managerii de campanie si purtatorii de cuvant.
In perioada 7-10 septembrie, va fi organizata o intrunire a organizatiilor de femei la Constanta, iar intre 7 si 9 septembrie va avea loc la Bucuresti o intalnire a organizatiilor de tineret, la care vor participa si lideri ai seniorilor din conducerea centrala a partidului.
Rezultate excelente la partiale
Pe de alta parte, Mircea Geoana a apreciat ca rezultatele obtinute de PSD la alegerile partiale locale din 2 si 9 iulie sunt cele mai bune rezultate ale partid din 2004 incoace, in ceea ce priveste scrutinul pentru primari. La aceste alegeri partiale, PSD a obtinut 4 mandate de primari (dintr-un total de 7) si 12 de consilieri (dintr-un total de 43). Cele 4 mandate de primari sunt in orasul Mioveni (Arges) si in comunele Poiana Blenchii (Salaj), Vladesti (Valcea) si Piatra (Teleorman).