Presedintele Organizatiei Judetene PD Galati, ex-secretarul de stat Mircea Toader, a anuntat simbata ca se gindeste serios sa plece la Bucuresti pentru a conduce Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET), una dintre cele mai importante societati din subodinea municipalitatii bucurestene. Liderul democrat a precizat ca propunerea a venit de la insusi primarul general al Capitalei, Adriean Videanu. Acum mai ramine doar ca Toader sa fie agreat pentru aceasta functie si de Consiliul General al Capitalei.

"Cred ca voi ramine in Bucuresti, unde mi s-a oferit conducerea RADET. In 2008 voi candida pentru un fotoliu de parlamentar de Galati, dar pina atunci pot sa stau in Bucuresti pentru a aplica programul de termoficare pe care l-am conceput in calitate de secretar de stat", a declarat Mircea Toader.

Facem precizarea ca RADET este o societate aflata in subordinea Primariei Municipiului Bucuresti care are ca obiect de activitate producerea, transportul, distributia si furnizarea de energie termica.

Ar schimba Capitala cu Galatiul

Ex-secretarul de stat a precizat simbata ca se gindeste foarte serios sa paraseasca definitiv lumea afacerilor si sa se dedice in totalitate politicii si administratiei publice. "Nu am de gind sa ma intorc in afaceri. Mai mult decit atit, vreau sa-mi vind toate actiunile de la 'Transeuropa'", a precizat Toader.

Democratul a mai spus si ca ar schimba oricind functia de director la RADET Bucuresti cu cea de director la Apaterm Galati, dar nimeni din administratia locala galateana nu i-a facut o propunere in acest sens. "Nu e vorba ca vreau sa plec din Galati sau ca nu m-ar tenta sa administrez furnizorul local de energie termica. Nu mi-a oferit nimeni o functie de conducere la Apaterm. Nici macar nu mi s-a spus vreodata ca sint un om capabil si ca as putea sa ocup o anumita functie. Doar functia de gunoier mi s-a oferit, dar nu am acceptat-o", a marturisit Mircea Toader.

Dupa ce a fost dat afara din Guvern, impreuna cu toti colegii sai de partid, democratul Mircea Toader este curtat de municipalitatea bucuresteana. Se pare ca primarul general al Capitalei are mare incredere in programele de termoficare realizate de pedistul galatean si le vrea aplicate la nivelul Bucurestiului.