Liderul Aliantei Pensionarilor pentru Conciliere, Toader Cristea, ne-a facut cunoscut faptul ca poarta discutii cu reprezentantii Partidului Popular Social Democrat pentru a candida pe listele acestuia la un fotoliu de consilier local, dar ca este in continuare... apolitic! Cristea este de parere ca un astfel de post il va putea ajuta sa rezolve problemele cu care se confrunta cea mai mare parte a pensionarilor saraci. De asemenea Toader Cristea, ne-a mai spus ca Alianta este in continuare apolitica, dar a recunoscut ca deocamdata este un pic nedumerit de felul in care vor decurge lucrurile.

"Eu spun in continuare - Alianta este apolitica. Este adevarat ca si eu sunt oarecum nedumerit de felul in care se vor impaca aceste lucruri, dar, atata vreme cat eu voi avea sprijin din partea acestui partid politic pentru a rezolva problemele pensionarilor, voi merge pe listele dumnealor. Eu voi candida pentru un post de consilier local, iar Constantin Lungu - fost sindicalist la 'Cartel Alfa' - la postul de primar. Si nu suntem singurii din Alianta care vom merge pe listele dumnealor. Deocamdata suntem in negocieri si azi (luni, 17 martie - n.r.) urmeaza sa ne intalnim cu cei de la Partidul Popular, fostul Partid al Pensionarilor", ne-a spus Toader Cristea. Constantin Lungu a detinut, timp de aproape trei ani, functia de presedinte al filialei locale a Cartel Alfa, iar anterior a lucrat ca inginer in Combinat.

Cristea a mai spus ca a depus la Primarie cererea de aprobare a pichetarii de la 25 martie, iar pentru cea de la 9 aprilie s-a primit deja aprobarea. "Vor fi alaturi de noi, la Bucuresti, aproape 20 de organizatii, din mai multe judete. Vom fi sprijiniti in obtinerea grupelor de munca si a cresterii puterii de cumparare a pensionarilor", a punctat Cristea.