Senatorul PSD Titus Corlatean se pronunta pentru venirea la conducerea PSD a unei "echipe puternice, capabila sa i se opuna lui Traian Basescu" si ii recomanda lui Mircea Geoana "o perioada de repaos".
In viziunea sa, o astfel de echipa s-ar putea constitui in jurul lui Adrian Nastase, Cristian Diaconescu si Victor Ponta.
"In acest moment, Traian Basescu domina politic Romania. De aceea sunt pentru o echipa puternica, apta sa faca fata ofensivei lui Traian Basescu si PDL si care sa readuca PSD la putere. Dintr-o astfel de echipa nu trebuie sa lipseasca Adrian Nastase, Cristian Diaconescu si Victor Ponta", a declarat Titus Corlatean.
El si-a aratat disponibilitatea de a face parte dintr-o astfel de garnitura de lideri PSD si, in conditiile in care se va ajunge la o astfel de formula, ar putea candida pentru o pozitie de vicepresedinte.
O astfel de formula este vazuta drept alternativa la actuala conducere a PSD stransa in jurul lui Mircea Geoana, cu toate ca la acest moment Nastase si Diaconescu rivalizeaza pentru postul de presedinte al PSD. Titus Corlatean este de parere ca "lui Mircea Geoana i-ar prinde bine o perioada de repaos".
"Viata e lunga si poate reveni oricand. El poate ramane foarte bine presedinte al Senatului. Nu trebuie sa repetam greseala facuta cu Adrian Nastase cand PSD a pierdut presedintia Camerei Deputatilor", a declarat Corlatean.
Pana in decembrie 2009, el a detinut functia de secretar general al PSD, obtinuta la Congresul din 2006 in competitia cu Miron Mitrea. Corlatean a demisionat din conducerea PSD dupa stabilirea listei de ministri social-democrati din guvernul PD-L-PSD. Numele sau fusese vehiculat pentru postul de ministru de externe, dar in final postul ii revenise lui Cristian Diaconescu.