Senatorul PSD, Titus Corlatean, sustine ca a intrat in posesia unor informatii din care reiese ca exista tentative de fraudare a alegerilor. Corlatean a mai mentionat ca premierul Emil Boc ar fi cerut dublarea sectiilor de votare din strainatate, acestea urmand a fi controlate de apropiati PD-L.
"Ne-au parvenit o serie de informatii extrem de preocupante cu privire la o tentativa de fraudare a alegerilor de catre Emil Boc si echipa sa guvernamentala a PD-L in sectiile de votare din strainatate. Avem informatii cu privire la solicitarea si actiunea domnului Emil Boc in interiorul Guvernului si solicitarea adresata MAE de a pregati si aproba o crestere extrem de consistenta a sectiilor de votare in strainatate", a declarat Corlatean, in cadrul unei conferinte de presa.
Senatorul PSD a mai mentionat ca Boc a solicitat "cresterea numarului sectiior de votare la 400, adica practic mai mult decat dublarea numarului celor care au functionat la ultimele alegeri europarlamentare".
"Este vorba de o crestere de la 190 la peste 400, dintre care cele mai multe in Italia, Spania si Republica Moldova. In Spania crestere de 10 ori a sectiilor de votare, de la 9 la 90, de sase ori in Italia, de la 16 la 90, si o crestere de asemenea consistenta in Republica Moldova - 25 de sectii de votare, fata de doar 4 cate au functionat ultima oara", a afirmat senatorul PSD.
Social-democratul mai spune ca il va chema, saptamana viitoare, pe ministrul interimar al Afacerilor Externe, Catalin Predoiu, la audieri in Comisia de politica externa, impreuna cu secretarul de stat, Eugen Tomac.