Tiparirea buletinelor de vor a inceput in 22 de judete, in celelalte 19 si in municipiul Bucuresti operatiunea fiind in stadiul de machetare si efectuarea de probe pentru obtinerea avizului bun de tipar, a informat, miercuri, Ministerul Internelor si Reformei Administrative (MIRA).
Comisia Tehnica Centrala s-a intrunit, marti, la sediul MIRA, pentru a discuta pe tema organizarii alegerilor locale din 1 iunie, sedinta fiind urmata de o videoconferinta cu prefectii, ocazie cu care a fost verificat stadiul pregatirilor pentru organizarea alegerilor locale. "Administratia Nationala a Rezervelor de Stat a distribuit institutiilor prefectului peste 1.781 tone hartie pentru tiparirea buletinelor de vot. A fost aplicata procedura de cerere de oferta pentru achizitionarea timbrelor autocolante si a 90.000 stampile cu mentiunea Votat", se arata intr-un comunicat de miercuri al MIRA.
In urma centralizarii datelor s-a stabilit ca, la nivel national, sunt organizate 17.304 sectii de votare, din care 5.871 in municipii (1.181 in Bucuresti), 1.572 in orase si 9.861 de sectii de votare in comune.
"S-a solicitat primarilor formularea de propuneri de persoane care au cel putin studii medii si nu fac parte din niciun partid politic, din care vor fi desemnati presedintii birourilor electorale ale sectiilor de votare si loctiitorii acestora", se mai arata in comunicat.
Totodata, s-a anuntat finalizarea procesului de depunere a candidaturilor si de afisare a celor acceptate, au fost anuntate public locurile de afisaj electoral, iar birourile electorale de circumscriptie au fost completate cu reprezentantii partidelor politice, aliantelor politice si aliantelor electorale.
"Au fost stabilite societatile comerciale ce vor realiza tiparirea buletinelor de vot, conform procedurii de achizitii publice", se mai arata in comunicat.