ImpactNews informeaza: Proaspata alianta "ACD", care a semnat protocolul de colaborare luni, se pregateste sa dea primul atac.Tinta va fi, potrivit surselor, UNPR-ul, pe care va incerca sa-l destructureze prin cooptarea parlamentarilor carmuiti in prezent de Generalul Oprea. Negocierile sunt purtate de insusi Dan Voiculescu, ale carui aspiratii nu se indreapta doar spre functia de presedinte al Senatului, ci si spre transformarea PC-ului intr-un partid cu propriile grupuri parlamentare.

• Negocieri cu uneperistii din Senat

Informatia ca PC va incerca sa-si constituie in noua sesiune grupuri parlamentare de sine statatoare a fost confirmata atat de Crin Antonescu, cat si de presedintele formal al conservatorilor, Daniel Constantin.
Doar ca ce au omis acestia sa spuna este ca, cel putin pentru Senat, PC-ul va ataca UNPR-ul, respectiv grupul mixt din Camera Superioara.
Regulamentar, pentru infiintarea unui nou grup este nevoie de minimum sapte senatori. In acest moment, PC-ul are doar unul, pe Dan Voiculescu, Ceilalti sase vor veni din randul uneperistilor, spera conservatorii.
Mai mult, pentru ca sansele sa creasca, PNL si-a dat acceptul ca PC sa oferteze si senatori din UNPR, fosti liberali. Este vorba despre nume precum Sorin Serioja Chivu, Vasile Nedelcu sau Constantin Chivu, precizeaza sursele politice. De asemenea, potrivit acestora, Liviu Campanu, fost liberal si fost uneperist, este in tratative avansate de inscriere in PC.
• La Camera, grupul PC e ca si format

Daca la Senat lucrurile nu sunt inca transate, la Camera ambitia lui Dan Voiculescu este mult mai usor de implinit.
Regulamentar, aici e nevoie pentru infiintarea unui grup de 10 deputati, iar PC are in prezent 4, intre care si proaspata achizitie, deputatul de Iasi Tudor Ciuhodarul. Restul de 6 vor veni, cu siguranta, spun sursele, din randul celor 9 parlamentari neafiliati politic, desi negocieri se duc si cu cei din grupul independentilor progresisti.
Constituirea grupurilor parlamentare ale PC au o dubla tinta, pe langa cea referitoare strict la formatiunea lui Voiculescu: destabilizarea UNPR-ului si, deci, a PDL-ului, precum si obtinerea unor noi locuri in BP si in comisiile parlamentare.

PNL primeste Antenele, PC mandate in Parlament, portofolii de ministri si presedintia Senatului

Strategia PC de consolidare pe scena politica este una de lunga durata. Odata cu intrarea in alianta ACD, conservatorii isi asigura practic- si artificial- viitorul.
Conform protocolului care va fi semnat luni, PNL ii garanteaza PC-ului 21 de locuri eligibile pentru accederea in Parlament, mult peste potentialul real al partidului.
De asemenea, parteneriatul cu PNL ii aduce PC-ului un fotoliu de ministru si unul de vicepremier intr-un potential viitor guvern al Opozitiei.
Mai mult, asa cum s-a vehiculat deja, lui Voiculescu i s-a rezervat fotoliul de presedinte al Senatului, in situatia in care liderul PNL Crin Antonescu ajunge presedinte al Romaniei.