Mai multi tineri din PD-L Constanta au organizat, ieri, in fata sediului de partid, o conferinta de presa pentru a protesta fata de practicile actualului presedinte interimar al organizatiei judetene, Ion Popescu, practici considerate drept "militie politica". Cum era de asteptat, la sediul PD-L Constanta nu era nimeni, usile erau incuiate, asa incat tinerii si-au putut dezlantui nemultumirile fata de Ion Popescu si Elena Udrea, pe care o considera ori dezinformata ori rau-intentionata in legatura cu filiala locala, de vreme ce gireaza actiunile presedintelui interimar. In cadrul aceleiasi intalniri "sub cerul liber" cu presa, tinerii au precizat ca au fost stranse 230 de semnaturi ale membrilor PD-L Constanta in semn de solidaritate cu democrat-liberalii exclusi din partid, iar acestea vor fi adunate in continuare de la cei care solicita sa se alature acestui demers.
"Am strans 230 de semnaturi pe care am dorit sa le depunem la sediul organizatiei judetene, dar, deoarece este inchis, o sa le depunem direct la Bucuresti. Vom continua strangerea de semnaturi si suntem solidari cu cei exclusi. Suntem cei care am muncit in campania electorala alaturi de Dorel Onaca si Ion Popescu si vrem sa fim luati in seama. Le cerem celor de la Bucuresti, o analiza pe baza unor date concrete, iar, daca nu, sa fim exlusi impreuna din moment ce am muncit impreuna", a declarat liderul organizatiei municipale de tineret PD-L, Andreea Ion. Tinerii prezenti la conferinta organizata in fata unui sediu de partid inchis au declarat ca desi ei au muncit in campanie, acum sunt dati deoparte, in timp ce persoane care nu au facut nimic in perioada mentionata au acum functii de conducere in cadrul structurilor judetene ori municipale. Exemple in acest sens sunt, potrivit tinerilor pedelisti, Cristian Tanase (cunoscut mai degraba dupa numele de Cremvustila) ori anonimul Dan Gheorghiu. Un alt exemplu de politician care in campanie a luat pauze indelungate, lipsind de la diferite activitati specifice, este Mircea Iustian. Pentru a face o comparatie, tinerii PD-L-isti au aratat ca ei si-au dovedit valoarea si munca la referendumul de anul trecut, la alegerile europarlamentare, dar si in campania electorala pentru alegerile locale. Tot ieri, ei au prezentat apelul transmis, miercuri, presedintelui PD-L, Emil Boc, cu cele 184 de semnaturi si au precizat ca, pana in prezent, numarul semnaturilor a ajuns la 230. Ei au estimat ca numarul acestora ar putea ajunge la 500 si s-au intrebat retoric daca Ion Popescu ii va exclude pe toti cei 500. Liderul organizatiei judetene de tineret, Mihai Bobe, a declarat, la randul sau, ca in cursul zilei de miercuri a primit instiintarea prin care a fost exlcus din PD-L, care insa contine numele sau incomplet. "Ieri (n.r.- miercuri) am primit instiintarea de excludere si nu este numele meu in totalitate, ei nu reusesc sa isi identifice membrii de partid", a spus Bobe.

Membrii PD-L nu recunosc autoritatea lui Popescu

Mihai Bobe a mai afirmat ca membrii PD-L Constanta nu recunosc autoritatea actualei conduceri interimare, dar cer si asumarea raspunderii de catre cei care au coordonat activitatea filialei. "Membrii de partid nu recunosc autoritatea acestui lider de carton care se numeste Ion Popescu si care de trei luni da dovada de incompetenta", a sustinut Bobe, care a adaugat ca actiunile de coordonare ale Elenei Udrea demonstreaza, de asemenea, lipsa acesteia de experienta in politica. "Cred ca e timpul sa recunoasca ca a avut o abordare total eronata fata de membri si de cei care au muncit si sa ne acorde acel drept pe care il solicitam de doua luni, dreptul la o analiza obiectiva a ce s-a intamplat in campanie", a afirmat Bobe. Din punctul de vedere al lui Mihai Bobe, presedintele PD-L Emil Boc ar trebui sa vina la Constanta, alaturi de coordonatorii zonali Valeriu Stoica si Elena Udrea pentru a detensiona situatia. Tot Bobe a aratat ca, in timp ce el a primit instiintarea ca a fost exclus din partid, cei anuntati de Ion Popescu drept exclusi - Narciz Amza, Danut Moisoiu si Madalina Popa nu au primit astfel de documente.

Onaca: "Popescu este un bun castigat pentru partid"

In ceea ce-l priveste pe Dorel Onaca, candidatul PD-L la Primaria Constanta, tinerii pedelisti au afirmat ca Ion Popescu i-a sabotat campania: "Onaca a stiut ca Popescu i-a sabotat campania, ca in piete Popescu mergea si spunea oamenilor sa voteze cu Mazare, dar la Consiliul Judetean cu Popescu, nu cu Constantinescu". Mihai Bobe a mai afirmat ca senatorul Dorel Onaca i-ar fi dat de inteles ca este solidar cu actiunea tinerilor protestatari fata de Ion Popescu, insa acesta a negat: "Nu am vorbit cu ei", a declarat Onaca. Senatorul a adaugat ca nu comenteaza cele afirmate de tinerii pedelisti, insa este convins ca in partid este nevoie de mai multa comunicare si ca discutiile cu nemultumitii ar putea duce la "stingerea" problemelor. Totodata, spune Dorel Onaca, toti membrii trebuie sa inteleaga ca trebuie respectata disciplina de partid. "Popescu este un bun castigat pentru partid", a mai fost de parere Onaca, tot el sustinand si faptul ca "un partid trebuie adunat, nu dezbinat".

"Nepotul lui Moisoiu" plange dupa Dutu?

Revenind insa la conferinta tinerilor PD-L, de mentionat si aprecierea pe care Mihai Bobe i-a facut-o fostului presedinte al organizatiei judetene: "Stelian Dutu este parfum de dama fata de Popescu. Dutu este un om politic adevarat si in cazul in care dansul era candidat la Consiliul Judetean sau daca ramanea lider de partid, partidul nu se dezintegra".