Senatorul Serban Valeca sustine o declaratie politica intitulata "Doua Romanii, doua solidaritati", pe care o puteti citi in continuare.
'Faptul ca guvernantii nostri taie in stanga si in dreapta salarii, pensii, ajutoare sociale, locuri de munca, nu mai mira deja pe nimeni. Mascandu-si incompetenta sub aceasta criza economica din care se pare ca, sub conducerea lor, nu vom reusi sa iesim niciodata, portocaliii se lauda cat ii tine gura cu disponibilizarile din sistemul bugetar si indeamna la solidaritate, ascunzandu-si incompetenta in spatele unor sloganuri mincinoase, pregatite din timp ,de genul: "nici un partid in 20 de ani nu a facut nimic!", sau: "orice guvern care ar veni nu ar face mai mult!".
Ce este foarte curios, este faptul ca asa cum avem doua Romanii, una a noastra a celor multi si loviti de criza si una a lor unde lucrurile merg bine, afacerile (mai ales cele cu statul) prospera si banii curg in buzunare, la fel avem si doua solidaritati! O solidaritate a bugetarilor obisnuiti, care tremura la gandul ca vor fi disponibilizati si vor ramane si fara salariile si asa mizere si ciuntite din toate partile si, o solidaritate a guvernantilor, cu clientela lor politica pe care au grija sa nu cumva sa o atinga disponibilizarile.
Astfel, conform unor stiri aparute in presa, s-a ajuns in situatia in care Guvernul s-a gandit sa interzica prin lege concedierea bugetarilor de partid.
Noua lege a salarizării, pe care Guvernul o pregateste in laboratoarele sale, prevede ca in caz de restructurari, bugetarii cu functii de conducere sa fie mutati in alte institutii ale statului, pe posturi vacante. Asadar, clientela politica nu va fi disponibilizata, ci doar mutata in alte institutii. Si daca nu sunt locuri, se vor inventa. Astfel incat, persoanele respective sa isi pastreze atat salariile, cat si functiile de conducere.
Pentru restul oamenilor, tot in laboratoarele unde se consuma "portocale" de dimineata pana seara, probabil ca se pregatesc de primavara lui 2012 (deoarece vin alegerile, nu-i asa?) mici "restituiri" din ce li s-a luat in acest an si care vor fi aruncate populatiei ca pomana electorala. Toate acestea sunt confirmate si de un fruntas pd-l-ist, care ne ameninta zilele trecute prin sticla televizorului ca nu trebuie sa ne culcam pe o ureche cand guvernul lor a ajuns la o popularitate de 9%, deoarece ei sunt membrii unui partid versat si vor sti ce sa faca la momentul oportun?!.
Va anunt, domnilor guvernanti, ca romanii nu merita asa ceva si nici un senator nu va accepta finalizarea acestor scenarii!
Iata asadar, stimate colege si stimati colegi, cum inteleg guvernantii nostri sa faca mult-trambitata reforma a statului, transformandu-l dintr-un stat pluripartit intr-unul perfect portocaliu si loial 100% actualei puteri.
Am ajuns astfel ca in vremurile de trista amintire cand, pentru a putea sa ocupi o functie, trebuia sa fii membru de partid. Ba mai mult, as putea spune ca am ajuns mai rau decat atunci, pentru ca acum, daca nu esti membru al puterii portocalii, risti sa fii aruncat in strada si sa ajungi muritor de foame indiferent de competenta.
Cred ca se apropie vremea marilor hotarari in care Parlamentul Romaniei trebuie sa decida in favoarea celor multi si sa investeasca un guvern care sa se ocupe cu profesionalism de treburile tarii si sa redea speranta, demnitatea si bunastarea poporului roman.