Prim-vicepresedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, luni, inaintea sedintei BPN, ca intotdeauna a spus ca, daca Emil Boc va candida pentru un nou mandat la sefia partidului, il va sustine, ministrul de Externe, Teodor Baconschi, precizand si el ca va fi pe platforma premierului.
Theodor Stolojan a precizat ca, deocamdata, nu a semnat nicio motiune de sustinere a unei candidaturi la sefia PDL, dar a amintit ca a spus intotdeauna ca, daca Emil Boc va candida, il va sustine pentru presedintia partidului.
Intrebat daca Emil Boc si-a anuntat duminica seara intentia de a candida la sefia PDL, Stolojan a raspuns: "Din cate stiu eu a anuntat, da".
La randul sau, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a declarat ca, daca premierul va candida pentru un nou mandat la sefia PDL, il va sustine.
"Daca premierul va candida, voi fi pe platforma respectiva si lucrez la motiunea aferenta", a spus Baconschi.
Vicepresedintele PDL Raluca Turcan a precizat ca nu a semnat nicio motiune si ca nici nu s-a discutat duminica seara despre acest lucru.
"Nu am semnat si nici nu s-a discutat inca (despre o motiune de sustinere a lui Emil Boc - n.r.). Aseara au fost discutate subiectele pe care dumneavoastra le-ati aflat, despre modificarea Constitutiei, parteneriatul stat-biserica si prioritatile legislative", le-a spus Turcan ziaristilor.
Ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, a anuntat ca duminica seara a semnat pentru sustinerea candidaturii lui Emil Boc pentru un nou mandat de presedinte al PDL.
Presedintele Traian Basescu a avut duminica dupa-amiaza o intalnire cu liderii centrali si judeteni ai PDL, la Vila Lac 1.
Conform unor surse din partid, citate de "Gandul", Traian Basescu le-a spus liderilor PDL ca il sustine fara rezerve pe Emil Boc la sefia PDL, dar ca la Palatul Victoria vrea un premier tehnocrat si ca este decizia sa cand va face numirea.
Roberta Anastase si William Branza si-au anuntat si ei luni intentia de sustine motiunea cu care actualul presedinte al PDL, conform NewsIn.