Puteti citi in continuare un articol publicat pe site-ul Partidului National Liberal, privind pozitia PNL fata de motiunea de cenzura a PSD si fata de ultimele decizii ale PD-L.
'Partidul National Liberal isi mentine decizia de a vota motiunea de cenzura a PSD, dar protesteaza fata de ideea avansata de social-democrati potrivit careia situatia economica in care se gaseste Romania este cauzata, in principal, de cota unica de impozitare.
"Cu privire la continutul acestei motiuni, dincolo de asumarea obiectivului politic al caderii Guvernului si al respingerii acestor masuri pe care Guvernul se va angaja, dorim sa precizam ca suntem extrem de nemultumiti de ideea avansata de PSD care spune, in esenta, ca vinovatia principala pentru situatia economica din tara o are cota unica de impozitare", a declarat purtatorul de cuvant al PNL, Mihai Voicu, la finalul sedintei Biroului Politic Central al partidului.
Liderul liberal a precizat ca revenirea la sistemul de impozitare din vremea Guvernului din perioada 2000-2004 cu impozite de profit de 25%, cu impozite pe venit de pana la 40% ar reprezenta un dezastru, un faliment indreptat direct catre bruma de clasa mijlocie.
"Aceasta clasa mijlocie, care ar putea fi falimentata prin impozitul progresiv, a supravietuit in urma genocidului intreprinderilor mici si mijlocii practicat in 2009 prin introducerea impozitului forfetar.(...) Vinovatia adevarata pentru situatia economica, dincolo de criza economica mondiala, o reprezinta incompetenta si clientelismul Guvernului Boc in toate formele sale din 2009 pana acum", a mai spus Mihai Voicu.
Purtatorul de cuvant al PNL a mai precizat ca decizia Colegiului Director al Partidului Democrat privind despartirea afacerilor cu statul de functiile politice este o mascare la nivel public a hotararii reale a PD, aceea de a continua sistemul clientelar si de a identifica sursele prin care bugetul este saracit.
"Ma intreb daca mamele senatorilor care construiesc sali de sport, daca fratii deputatilor care vaneaza sobolani la metrou, daca consilierii locali PDL care construiesc patinoare la preturi triple fata de pretul pietii au din ce functii sa se retraga",a declarat Mihai Voicu.'