Agentia Nationala de Integritate (ANI) a trimis astazi un comunicat referitor la starea de incompatibilitate a lui Mircea Dinescu intre functia pe care acesta o detine in cadru Consiliului National de Studiere a Arhivelor Securitatii (CNSAS) si afacerile din domeniul agriculturii.
Mircea Dinescu considera ca nu este nicio stare de incompatibilitate intre functia pe care o detine in cadrul CNSAS si afacerile pe care le are.
Totodata, Dinescu a precizat ca va face contestatie la decizia ANI, potrivit legii. In termen de 15 zile de la data comunicarii actului de constatare a starii de incompatibilitate, persoana verificata poate face contestatie.
Agentia Nationala de Integritate s-a autosesizat in acest caz. In urma constatarii, Mircea Dinescu si-ar putea pierde calitatea de membru al Colegiului CNSAS.
De asemenea, poetul sustine ca la baza acuzatiilor ANI sta pozitia pe care a adoptat-o in timpul campaniei pentru prezidentiale.
In urma verificarilor si analizarii informatiilor primite de la alte institutii a rezultat ca, din 19 februarie 2004, Mircea Dinescu este administrator la SC Agroindustriala SRL Giubega, iar in perioada 15 decembrie 2005 - 14 noiembrie 2008 a detinut si exercitat efectiv functia de administrator la SC Gradina cu Visini SRL. Cele doua societati au avut venituri totale de peste sase milioane de lei si profit de peste doua milioane de lei in perioada 2006-2008. In perioada 2006 - 2008, Dinescu a avut venituri de 679.240 de lei din drepturi de proprietate intelectuala, astfel: in 2006, un venit net de 110.267 lei, in 2007 - de 46.673 lei si in 2008 - de 522.300 lei.
"Nu ma simt in nicio stare de incompatibilitate. Faptul ca citesc dosarele Securitatii nu are legatura cu afacerile mele. Aceasta Agentie de Integritate este o mica institutie de teroare in mana unor domni, condusa de un tip care a inregistrat doi jurnalisti", a declarat Mircea Dinescu.