Proaspata deputata Teo Trandafir anunta ca va vota in favoarea motiunii de cenzura a Opozitiei. Teo nu pare a fi speriata nici de urmari. Se asteapta sa fie data afara din PDL, dar nu vrea sa renunte la politica.
Teo Trandafir a declarat ca va vota impotriva Guvernului Boc chiar daca gestul sau ii va aduce excluderea din partid.
"Era destul de clar ce voi face. Dupa parerea mea povestea asta cu pensiile este strigatoare la cer", a declarat Teo Trandafir la Realitatea TV. Intrebata daca nu se teme ca va fi data afara din partid asemeni lui Daniel Oajea, Teo a raspuns: "Credeti ca asta este o primejdie?".
"Si iata ca opinia mea, pare-se, ca s-a dus intr-o alta directie. Asta nu inseamna ca am fost tratata diferit. Nu s-a facut nicio presiune asupra mea. A existat doar respect fata de opinie", a spus deputata care a marturisit ca se asteapta sa fie data afara din PDL, dar ea nu va demisiona, nu isi va trada colegii.
Teo Trandafir a spus ca a comunicat si conducerii partidului decizia sa. "Evident ca le-am spus. Ei stiau. Nu va imaginati ca e cineva atat de lipsit de constiinta. Credeti ca fac asta pentru ca vor? Credeti ca e cineva atat de rau, de nevolnic incat sa faca asa ceva pentru ca doreste? Nu are incotro! Eu ii sanctionez pentru ca am cum, pentru ca pot", a spus ea.
Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a precizat luni ca si-a spus parerea legat de o iminenta plecare a lui Teo Trandafir din PDL inca din aprilie, intr-o postare pe blogary.ro, si ca oricine din PDL a vrut sa inteleaga mesajul sau a facut-o.
Liderul senatorilor PDL Traian Igas, precum si cel al deputatilor PDL Mircea Toader, au evitat sa afirme clar că Teo Trandafir va fi exclusa din partid in urma declaratiilor acesteia ca va vota motiunea de cenzura si au sustiinut ca situatia ei va fi analizata dupa ce se va transa situatia motiunii.
"Nu putem decat sa luam cunostinta de aceasta declaratie (a lui Teo Trandafir, ca va vota motiunea de cenzura - n.r.), iar in perioada urmatoare sa vedem daca va actiona maine asa cum a declarat, pe urma vom analiza pozitia doamnei Teo Trandafir", a spus Traian Igas, intr-o emisiune pe Antena 3.
Motiunea de cenzura initiata de Alianta PSD+PC si sustinuta de PNL, intitulata "Opriti genocidul social!" a fost prezentata miercurea trecuta in plenul Parlamentului, urmand ca dezbaterea si votul final sa aiba loc marti. Ca sa treaca, motiunea trebuie sa fie votata de 236 de parlamentari. Opozitia are in acest moment doar 214 parlamentari, asadar mai are nevoie de 22 de voturi ca sa darame Guvernul.