Biroul Permanent (BP) al Senatului a avut inclus ieri pe ordinea de zi un memorandum privind infiintarea unui post de televiziune propriu, solicitare semnata de seful Serviciului pentru presa, relatii publice si imagine, Mircea Hamza.
In document se mentioneaza ca si in aprilie a fost aprobat un memorandum intern asemanator pentru transmiterea on-line pe Internet a lucrarilor in plen si infiintarea unui post de televiziune al Senatului.
Pentru transmiterea semnalului video catre satelit s-ar impune selectarea unui furnizor, estimata la 10.000 de euro pe luna, sau achizitionarea unei aparaturi in valoare de 100.000 de euro.
Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, precum si fostii chestori Serban Nicolae si Nicolae Vlad Popa au declarat ca nu s-a dat niciodata aviz favorabil unui astfel de document.
Actualul chestor, Paul Pacuraru, a precizat ca televiziunea este un obiectiv al serviciului de presa, dar care nu va fi finalizat, intrucat conducerea Senatului nu este de acord cu un asemenea demers. (Narcisa Petre)