De aproximativ o jumatate de an, de cand au fost dati afara din sediu, actorii Teatrului de Copii si Tineret "Colibri" isi desfasoara activitatea intr-o locatie improprie. Asta nu i-a impiedicat sa continue seria reprezentatiilor, sa participe la festivaluri internationale si sa spere ca inceputul stagiunii viitoare ii va gasi intr-o noua casa...
29 de angajati ai Teatrului de Copii si Tineret "Colibri" din Craiova isi desfasoara activitatea la etajul patru al fostei cladiri Proiect. O parte a recuzitei este depozitata in una dintre incaperile de doar cativa metri patrati; restul materialelor si papusilor ce prind viata in mana actorilor se afla depozitate pe undeva in afara cladirii, intr-o magazie veche. Alta camera este ocupata de contabili. Mai ramane o singura incapere, "mult mai mare", in care actorii sunt nevoiti sa desfasoare cele mai multe dintre repetitii. Fiecare reprezentatie, pe langa consumul emotional, presupune pentru actorii teatrului si un consum fizic. Cele patru etaje sunt urcate si coborate de cateva ori pe zi, inainte de fiecare repetitie; actorii isi aduc papusile si recuzita necesare pentru fiecare spectacol, pentru a improviza repetitia in mica incapere.
Cinematograful Modern, posibil sediu pentru Teatrul de papusi
Reprezentantii Teatrului "Colibri" cauta de cateva luni sprijin din partea autoritatilor, pentru a-si gasi un sediu. Promisiuni au fost multe, iar cea mai concreta a fost cea privind mutarea in sediul cinematografului Modern. La inceputul anului, reprezentantii Primariei Craiova au inaintat o nota Ministerului Culturii si Cultelor prin care solicitau transferarea cinematografului amintit, din proprietatea statului, in cea a consiliului local. "Asteptam si acum verdictul guvernamental, care sa transfere sala cinematografului Modern in custodia Consiliului Local Craiova. Chiar si in acest moment, daca ne-ar permite desfasurarea spectacolelor in aceasta sala, am fi pregatiti sa prezentam cel putin 17 spectacole, in conditiile in care am facut repetitiile intr-o camera cat un birou. Momentan suntem nevoiti sa desfasuram spectacole la Teatrul National 'Marin Sorescu' sau la Teatrul Liric 'Elena Teodorini', platind chirii lunare considerabile pentru cele doua zile saptamanale de spectacole", a mentionat Adriana Teodorescu.
Spectacole pentru micii sinistrati
Incheierea stagiunii va avea loc pe 18 iunie, iar repetitiile sunt in plina desfasurare pentru avanpremiera piesei "De-a Scufita Rosie". Apoi, in perioada 22-26 mai, cu spectacolul "Ratusca cea urata", actorii de la "Colibri" in colaborare cu Teatrul National vor participa la Festivalul International al teatrelor pentru copii de la Subotica, Serbia-Muntenegru. "Pe 1 iunie, de Ziua Internationala a Copilului, vom prezenta la Slatina spectacolul 'Cantaretii din Bremen', iar la Casa Studentilor din Craiova - spectacolul 'Danila Prepeleac' - la care intrarea va fi libera pentru toti copiii afectati de inundatii. In aceeasi zi, vom organiza si o expozitie de papusi in holul Casei Studentilor. Apoi, ne vom deplasa in zonele lovite de furia apelor, pentru a prezenta spectacole micutilor sinistrati care nu au reusit sa fie adusi la spectacolul din Craiova, incercand sa le oferim si noi o mica bucurie", a adaugat Adriana Teodorescu. In perioada 11-14 iunie, grupul de actori va participa la Zilele orasului Montana, din Bulgaria, cu care dezvolta al doilea proiect PHARE.