Demisionarii din fruntea Serviciilor secrete nu au inca o optiune clara privind viitorul lor politic. Amandoi vor sa stea o vreme deoparte, pentru "recuperare". Nici partidele din Opozitie nu-si exprima public dorinta de a-i atrage spre formatiunile lor politice pe cei doi.
Liderii PRM au sustinut ca, daca Radu Timofte va dori sa fie membru al formatiunii, vor dezbate o asemenea solicitare, iar cei ai PSD au precizat ca problema unei posibile primiri a lui Radu Timofte si Gheorghe Fulga in formatiunea social-democrata nu a fost inca discutata. Vicepresedintele executiv al PRM, Lucian Bolcas, a declarat ieri Agentiei Mediafax ca, in situatia in care Radu Timofte ar dori sa se inscrie in PRM, conducerea partidului va analiza cazul acestuia. Bolcas il considera pe Timofte "un om serios" si spune ca nu a existat pana acum nicio discutie la nivelul conducerii PRM pe tema unei posibile inscrieri a fostului director SRI in partid. "Nu a existat nicio discutie si nu am auzit ca domnul Timofte sa-si fi exprimat dorinta de a veni in PRM. Daca va dori sa se inscrie in PRM, Biroul Executiv al partidului va analiza acest lucru", a precizat Bolcas.

PSD se face ca ploua

PSD, partid ai caror parlamentari au fost Radu Timofte si Gheorghe Fulga, nu a luat inca in discutie eventualitatea primirii in randurile sale a fostilor directori ai Serviciilor secrete. Senatorul Cristian Diaconescu, purtator de cuvant al PSD, a declarat ieri ca nu s-a luat in discutie, la nivelul conducerii partidului, invitarea de a se inscrie in randurile sale a lui Timofte si Fulga. "Nu am abordat inca o astfel de problema. Niciunul dintre acestia nu si-a exprimat intentia de a se inscrie in PSD, iar noi nu am discutat eventualitatea de a le iesi in intampinare si sa le propunem sa se inscrie in randurile PSD. Pentru moment, acest subiect nu exista pentru conducerea PSD", a mai spus Diaconescu.
Radu Timofte a fost senator PSDR, presedinte al Comisiei de Aparare si vicepresedinte al Comisiei de control a activitatii SIE. Gheorghe Fulga a fost deputat PSD de Brasov. In plus, Fulga a fost consilier prezidential si sef al Departamentului de politica interna al Presedintiei Romaniei, cu rang de ministru, in timpul mandatului la Cotroceni al lui Ion Iliescu, fondatorul PSD.