Calin Popescu-Tariceanu, presedintele PNL, va propune Delegatiei Permanente a partidului sanctionarea deputatilor liberali din Comisia juridica a Camerei care au votat alaturi de PSD la legea privind spalarea banilor.
Secretarul general al PNL, Dan Motreanu, a declarat ieri intr-o conferinta de presa ca deputatii PNL din Comisia juridica nu au sprijinit varianta Guvernului in privinta monitorizarii tranzactiilor imobiliare mai mari de 15.000 de euro. Aceasta reglementare este cuprinsa in Legea privind prevenirea si combaterea spalarii banilor.
“Deputatii respectivi au votat in favoarea propunerii PSD, care ridica aceasta limita la 50 de mii de euro. A fost nevoie de interventia ministrului Justitiei si a presedintelui PNL pentru ca varianta Guvernului sa fie votata de comisie“, a precizat Motreanu.
El a spus ca parlamentarii liberali care au votat cu PSD ar putea fi sanctionati cu avertisment scris, daca sunt la prima abatere. “Daca unii dintre ei au mai multe abateri, atunci ar putea fi suspendati din functie pe timp limitat sau li s-ar putea retrage sprijinul politic“, a completat Motreanu.