Liderul PNL, premierul Calin Popescu-Tariceanu a declarat, miercuri seara, ca va solicita postul de prim-ministru si intr-o eventuala coalitie de guvernare cu alte partide dupa alegerile parlamentare, dar ca nu se va "agata" de aceasta functie daca PNL va considera ca nu este o conditie obligatorie.
Intrebat intr-o emisiune a postului Antena 3 daca, intr-o eventuala coalitie cu alte partide, va pune ca o conditie peste care nu se poate sari ca tot el sa fie prim-ministru in viitorul Guvern, Tariceanu a raspuns afirmativ. "Da, va trebui sa pun aceasta conditie, pentru ca PNL cere ca aceasta sa fie una dintre conditii. Acesta este punctul de vedere al PNL, deci colegii mei mi-au spus foarte clar: participam la o coalitie cu aceasta conditie. Tin la aceasta conditie, dar daca PNL va considera ca nu este o conditie obligatorie, sigur ca atunci nu ma voi agata eu personal", a spus Tariceanu.
El a aratat ca functia de prim-ministru este una importanta, nu doar de reprezentare, si a apreciat ca pentru PNL este normal sa impuna aceasta conditie, pe baza a ceea ce a aratat in ultimii ani ca poate face.